Jeugdafdeling 2011/2012

Jeugd Kampioen bij De Uil: Dimitry-Joe Evers

Het competitie seizoen 2011-2012 was geen gelopen race voor Dimitry. Runner up Anton Jasper heeft vaak stuivertje gewisseld aan de kop en ook andere De Uil leden wisten punten weg te halen bij de kampioen. Maar als je bovenaan eindigt ben je Kampioen, daar veranderd niets aan.

We hadden dit seizoen veel aanloop van nieuwe leden waardoor er weer veel prijzen te verdelen waren. De groepen opstapje, stap 1 en stap 2 waren groot genoeg om een 1ste ,2de en 3de prijs uit te reiken, bij stap 3 en stap 4 was er ook nog een 2de en 3de prijs.

Hier dan de namen van de prijswinnaars:
Opstapje: 1ste Sven Nigten, 2de Chris Nigten, 3de Lucas van Buuren
Stap 1: 1ste Niels van Hesteren, 2de Patrick de Bruin, 3de Ruben Waaning
Stap 2: 1ste Ko van Rootselaar, 2de Reiner van Thienen, 3de Lene van Rootselaar.
Stap 3 / 4: 1ste de Kampioen Dimitry, 2de Anton Jasper, 3de Jitse Stunnenberg.
De aanmoediging prijs ging dit seizoen naar Jesse Hebing voor zijn doorzettingsvermogen.

Het was dit seizoen een grote competitie met veel deelnemers en ook deelnemers die er nog laat instroomde. Ook was het kracht verschil soms te groot waardoor het voor beide partijen niet zo leuk is. Mocht het aantal leden in het volgende seizoen nog net zo groot zijn dan is de gedachten om 2 competities naast elkaar te draaien. Één voor de beginners en één voor de gevorderde.

Geniet nu lekker van je vakantie, ga veel schaken met vrienden en familie en geniet van de foto’s die gemaakt zijn door Leo vd Ploeg die op de website van De Uil staan.

De achtste grand prix in Alphen aan de Rijn en ook de laatste van het seizoen 2011-2012.
Zaterdag 23 juni 2012

Ik kan hier een heel verhaal schrijven hoe leuk en hoe mooi het was maar als je nu naar de foto’s gaat spat de sfeer bij je van het scherm. Prachtige foto’s die de sfeer prima weergeven en ook de leden met een prijs staan te stralen.

Hoe ging het ook alweer.
Met 3 auto’s , 4 supporters/chauffeurs en ook nog 8 schakers vertrokken we uit Hillegom richting Alphen aan de Rijn. Uit Lisse vertrok er ook nog 1 auto met supporter dus wat kon er nog mis gaan?
In 13 groepen zou er geschaakt gaan worden en de De Uil was wel erg breed vertegenwoordigd. We hadden Phôebe in groep 13 en Mark in groep 1 en ze hadden beiden ook nog prijs. Anton in groep 4, ook niet mis. En ook Anton ging met een prijs naar huis. Brian kreeg het zwaar te verduren want die zat zomaar in groep 7 en dat was zelfs hoger dan waar Lene en Rik, die in groep 8 ingedeeld waren, zaten. Lene en Rik hadden een echte broer en zus wedstrijd precies volgens de regels, aanraken is zetten ook al kost het je je Dame! In groep 10 vonden we Ties die op zijn eigen wijze zijn partijen speelt soms briljant en soms iets minder. Groep 12 daar speelden De Uil’s meest opportunistische speler (dit is een speler die altijd de zon zijde ziet) en hij heet Lawrence maar helaas ook in de 8ste grand prix geen prijs.

Voor Rik en Mark zat er nog een extra prijs aan vast. Rik ontving de 4de prijs in zijn leeftijd groep geteld over al de 8 grand prix wedstrijden en Mark de 1ste prijs van zijn leeftijd groep.

Bij sommige van ons werd er ook nog een medaille uitgereikt omdat ze 7 of 8 grand prix meegedaan hebben. Deze medaille is om je aan te moedigen om aan alle grand prix mee te doen. De uitslagen kan je vinden op de site van de leidse schaakbond en de foto’s op de site van De Uil.

Chauffeurs, supporters, fotograaf, schakers ,bedankt ….het was een leuke middag, we zien elkaar weer volgend seizoen.

André Beijk

Grand prix in Kudelstaart

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Wie zou daar nou niet willen zijn op zaterdag de 14de april 2012.

Nou dat waren er heel wat! Veel van jullie hadden andere bezigheden, zelfs ondergetekende moest zichzelf in tweeën delen. Delen lukt niet dan maar 2 dingen half meemaken. Zodoende was ik bij de eerste 3 ronden aanwezig en mocht ik nog net op de groepsfoto.

Brian, Mark en Anton hadden een flitsende start 3 uit 3 !!! Jitse en good old Jake misten nog wat wedstrijd ritme en omdat er niet zoveel schakers waren toegestaan in verband met de ruimte, waren de groepen ook wat sterker. Zo speelde Jake bijvoorbeeld in groep 1 en daar zitten heel wat sterke spelers in en zo waren alle groepen redelijk sterk.

In groep 1 zie je mooie partijen die op het scherpst van de snede uitgevochten worden in de groepen lager zie je mooie zetten afgewisseld met soms wanhoop zetten om nog iets te redden, wat soms dan ook nog lukt omdat in die groepen iedereen wel eens mis grijpt.

3 uit 3 bij 3 mannen. Dat gaat dan wel richting goud, zilver of brons hoop je dan. In dit stadium verliet ik het strijd toneel en waren de vader van Mark en de moeder van Jake de baas en de bazin. Bedankt voor jullie inzet en moed, het rijden en foto’s maken. waarschijnlijk werd er hier en daar nog een partij remise of verloren want er kwam geen goud richting Hillegom. Wel een mooie 2de plaats in groep 1 van Mark die hiermee zilver veroverde en brons voor Anton en Brian.

Hieronder zie je weer als gebruikelijk de eindstand per Uil lid en wil je alle standen zien ga je naar de leidse schaakbond en klik je jeugd aan. Nog één Grand Prix in Alphen aan de Rijn op zaterdag 23 juni. Laten we met zoveel mogelijk Uilen daar heen “vliegen”, gezellig.

Groeten André

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
1 2 Mark van der Ploeg 5 1341 1360 107.4
1 8 Jake van Biezen 1 1118 1088 91.4
5 3 Anton Jasper 5 620 660 73.0
7 6 Jitse Stunnenberg 3 479 453 57.9
8 3 Brian van der Star 5 444 476 64.1

Finale team schoolschaak NH van de Johannesschool.Provinciefinale schoolschaak in Krommenie.

Op zaterdag 17 maart 2012 togen de kersverse Hillegomse kampioenen van de Johannesschool naar Krommenie. Ze waren op speciale uitnodiging toegelaten tot de provinciefinale van het schoolschaak. Normaal hoor je eerst nog een regiofinale te spelen, en te winnen, maar dat was er helaas door organisatorische omstandigheden niet van gekomen. Dan is het natuurlijk even afwachten of het kwartet bestaande uit Jitse, Lene, Ko en Rik niet tot kanonnenvoer zou zijn veroordeeld.

Bij aankomst in Krommenie bleek al snel dat de setting vergelijkbaar was met die van een Grand Prix van de Leidse schaakbond en daar had het merendeel van de teamleden voldoende ervaring mee. De begeleider van de Johannesschool, Meester John uit groep 8, legde er vooral de nadruk op dat meedoen en plezier belangrijker waren dan punten. En Jitse stelde iedereen een zelf gebakken taart in het vooruitzicht, dus eigenlijk kon de dag al niet meer stuk.

Er werd redelijk geschaakt, waarbij het beste resultaat al meteen in de eerste ronde behaald werd: een 2½-1½ nederlaag tegen de latere winnaar De Kloet 1. Jitse scoorde een vol punt aan het eerste bord en Rik wist aan het 4de bord een totaal verloren stelling om te toveren in een remise. Later op de dag zou hij dat kunstje herhalen met alleen een koning tegen een toren. Ook Lene en Ko hebben hier en daar hun puntjes gesprokkeld. Er was echt sprake van een gelijkwaardig team. Uiteindelijk werden 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 5 verloren.

Hoewel het team weleens betere wedstrijden geschaakt heeft, hebben ze zich toch goed verweerd in dit zware veld, met een uiteindelijke gedeeld 23ste plaats, van de 27 teams. En gezien de leeftijd van dit team kan het in de toekomst alleen maar beter gaan, al zal men volgend jaar wel op zoek moeten een vervanger voor Jitse uit groep 8.

De dag werd afgesloten met een prijsje. Johan Boon van schaakclub De Uil kwam nog even kijken in het gezelschap van zijn vrouw, en hij had wat uiltjes meegenomen. Zo gingen alle spelers met een gevulde maag, gevulde hand en een leeg hoofd naar huis.

Namens het team van de Johannesschool bedanken we de Uil voor de organisatie van het Hillegoms kampioenschap schoolschaak én voor het regelen van onze afvaardiging naar de provinciefinale.

Dat was dan de 6de Grand Prix:
Zaterdag 10 maart 2012

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Voor ons Hillegomers is de grand prix in Voorhout bijna een thuiswedstrijd, lekker dichtbij. We hadden er zin in, we waren met zijn tienen en de vorige keer werden er veel prijzen meegenomen uit Voorschoten. We waren in veel groepen vertegenwoordigd en sommigen van ons stonden in hun groep bovenaan (dan ben je op papier de sterkste van die groep). Je kan daar sterk van worden of zenuwachtig, het is maar net hoe je je voelt die dag.

Mark voelde zich sterk in groep 1. De avond ervoor had hij bij de senioren extern in Haarlem gespeeld. Hij won daar van zijn tegenstander op een snelle en goeie manier en dat geeft veel zelfvertrouwen. Misschien was het toch te laat geworden? We zullen het niet weten, wat we wel weten is dat Mark 5de werd in zijn groep en dat was ietsjes minder dan gehoopt. Anton speelde in groep 7 en was als derde geplaatst in deze groep. En wat denk je? Anton werd gewoon derde en nam als enige De Uil speler een beker mee naar huis.

Ko en Rik zaten samen in groep 8. In de eerste ronde na nog niet één minuut kwam er al een jongen heel blij huppelend binnen, dat die al gewonnen had! Niet te geloven, zo snel. Daarna kwam Rik beteuterd binnen en begrepen we meteen hoe het zat. Als je zo snel je eerste partij verliest word je zelfvertrouwen wel op de proef gesteld. Uiteindelijk eindigde Rik op de 7de plaats. Met Ko ging het ook niet zo lekker tot hij een goed advies kreeg van zijn vader en daar ook naar handelde. Vanaf dat moment ging het beter en eindigde Ko nog op de 4de plaats.

In groep 9 speelde Reiner en bij Reiner ging het net als bij zijn vrienden, ook net niet een 5de plaats was dan ook het resultaat. Groep 10 werd op papier aangevoerd door Lene en voor Lene werd deze plaatsing toch een beetje een hindernis, eigenlijk moet je dan gewoon je eerste partij winnen en heb je daarna genoeg zelfvertrouwen. Maar helaas het ging mis en ondanks de goede adviezen ging het deze zaterdag niet meer lukken, een 7de plaats werd het resultaat.

Groep 11 dan maar. Hier speelde Brian de kampioen van de vorige keer in Voorschoten waar hij eerste werd in zijn groep. Maar ja, als je eerste wordt ga je veel plaatsen omhoog en krijg je sterkere tegenstanders en dat ondervond Brian ook en ook al kwam Brian’s vader nog op het eind supporter zijn er zat niet meer in dan een 6de plaats deze keer. Groep 12 had weer twee De Uil leden, Vivan en Ties die meteen tegen elkaar mochten en samen even snel remise overeen komen zat er niet in. De eerste klap was voor Vivian maar daarna kwam er niet veel meer bij en ook bij Ties waren de schaak ideeën thuis gebleven. Een 7de en 8ste plaats waren de resultaten.

Groep 15 dan, bij Lawrence? Ook Lawrence verloor zijn eerste partij en op de een of andere manier wordt het dan toch lastig. Ook Lawrence had een supporter meegenomen en ook hier hielp het net niet om daardoor alles te winnen en zo werd een 6de plaats bereikt. Één brons met zijn tienen, moet de volgende keer toch wel te verbeteren zijn.

Alle uitslagen met je nieuwe rating kan je vinden bij de leidse schaakbond onder de link van de jeugd. Zaterdag 17 maart gaat de Johannes school de school schaak finale spelen met Lene, Ko, Rik en Jitse en wie weet komt dan al het goeie spel weer boven drijven. Veel succes alvast gewenst.

Basisschool Schaakkampioenschap 2012

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Johannesschool winnaar 2012

Op woensdag 15 februari werd voor de 4e maal het kampioenschap Basisscholen Hillegom gespeeld. Vorig jaar won De Toermalijn, maar deze school speelde dit jaar niet mee. Waarnemend burgemeester Jan Broekhuis was aanwezig bij de opening en deed aan de eerste borden de eerste zet. Lees verder »

 

Het 1e team van de Johannesschool kampioen

Op woensdag middag 15 Februari werd er een sportieve strijd gestreden om de beste schaak school van Hillegom te worden. Voor elk team werd de eerste zet op bord 1 uitgevoerd door de Burgemeester, die zelf zeer goede herinneringen heeft aan het beoefenen van de schaaksport. Lees verder »

Ups en downs op het vijfde grand prix toernooi in Voorschoten
Zaterdag 4 februari 2012

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Ook dit keer weer een groot aantal De Uil leden die ondanks het prachtige winterweer, (zie groepsfoto) binnen de strijd met elkaar aangingen. Voor Vivian was het speciaal omdat dit haar eerste grand prix was, ze begon meteen met een winst partij in groep 8 maar ik denk dat ze daarna te lief voor de tegenstanders werd. Ondanks dat vond ze het toch een leuke middag.

Ook Mark was weer van de partij en nog steeds in groep 1 te vinden en met het tata toernooi nog in de vingers wist hij ook hier weer met brons het podium te bereiken. De grootste verrassing kwam van Brian die zijn vader als mascotte had meegenomen. Dit pakte heel goed uit want met goud was hij de beste van groep 13. Bij Lawrence waren de appels het zuurst na 4 overwinningen in groep 14 was hij overtuigd van een podium plaats maar door verschillende oorzaken ging dat niet door waarna de emoties eruit moesten.

De broers en zus Rik, Ko en Lene zaten samen in groep 9. Stiekem rekende we op een Van Rootselaar podium. Maar dat werd het net niet, Ko greep zilver, Rik Brons en Lene werd net vierde. Reiner ging zijn eigen gang in groep 10 en ook voor Reiner was het dit keer weer raak met zilver. Bij Ties gaat het op dezelfde manier stil maar zelfbewust wisselt hij goede patijen met iets minder goede partijen en als de mindere overheersen mis je net het podium.

Dimitry-Joe is een apart verhaal kan goed schaken, speelde nu in groep 7, ziet de mogelijkheden maar vaak net te laat waardoor zijn tegenstander ontsnapt en ook nog vaak met de winst ervandoor gaat. Ik denk zelf dat Dimitry nog een klein stapje van de grote stap voorwaarts verwijderd is. En dan hebben we Tim die ondanks dat die in stap 1 les krijgt al een behoorlijk partijtje kan schaken, in groep 13 liet hij dat weer eens zien en ook Tim begon goed maar liet net in iets te veel partijen de winst liggen waardoor ook hier het podium gemist werd.

Al met al was het een leuke middag met zo hier en daar een sneeuwbal bij iemand in zijn nek of boven op zijn/haar hoofd. De ouders en de fotograaf worden heel fijn bedankt voor hun inzet en support. Zonder jullie staat alles stil! Zoals altijd hieronder de individuele uitslagen wil je alle uitslagen zien ga dan naar de Leidse schaakbond.nl en zoek bij jeugd. de volgende grand prix is 10 maart.

Groeten André

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
1 3 Mark van der Ploeg 5 1377 1382 106.6
7 6 Dimitry-Joe Evers 3 548 541 64.9
8 8 Vivian Rooza 1 500 437 55.1
9 2 Ko van Rootselaar 5 491 541 69.7
9 3 Rik van Rootselaar 4 488 509 65.7
9 4 Lene van Rootselaar 491 496 63.7
10 2 Reiner van Thiemen 471 502 66.2
11 6 Ties Cornelisse 3 446 431 58.7
13 1 Brian van der Star 6 392 471 68.5
13 6 Tim Scheeres 3 371 367 56.5
14 4 Lawrence Maas 4 305 329 56.9

De vierde Grand Prix: In Leiden weten ze wel raad met Uilen.
Zaterdag 14 januari 2012

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

We moesten hard werken met zijn tienen voor zilver en brons. Het zijn meestal dezelfde Uilen die uitvliegen naar Grand Prixen maar dit keer was er één Uil (de hoofd Uil nog wel) erg ver afgedwaald, zover zelfs dat die helemaal aan de andere kant van het Noordzee kanaal een toernooi speelde. Zodoende was Anton onze hoofd Uil, hij speelde in groep 5 waar het niet mee viel om op het podium te komen. De rest van de groep zaten allemaal in dezelfde zaal en hoewel we niet buiten konden spelen tussen de partijen door was het toch wel gezellig in de zaal of bij de tafel met ouders en trainer.

Reiner en Tim gingen als een speer en als ze zo door gingen werden ze allebei eerste maar of ze werden moe en gingen iets minder scherp spelen of de tegenstanders gingen beter spelen. Reiner kon nog wel het brons veilig stellen maar Tim greep net naast de prijzen. Rik liet winst en verlies afwisselen maar wist met een paar goede partijen ook het brons te pakken. Brian had helemaal zijn dag en zijn tegenstanders kregen steeds meer ontzag voor hem en het resultaat was dan ook zilver.

Dimitry en Lene zaten in dezelfde groep en kregen dan ook met elkaar te maken. Dimitry zijn kracht is het herdersmat dus hebben we Lene hiervoor heel veel gewaarschuwd en wat gebeurde er?? Bij Ko heb ik een partij gezien waar mooie combinaties gespeeld werden met uiteindelijk een mooie mat val. Ties schaakt goed en doet zijn ding maar net iets te vaak wordt nog een goeie zet over het hoofd gezien maar ik weet zeker dat het komt. Lawrence had het heel zwaar maar bleef lachen en optimistische al was de eindstand wel even slikken. Hieronder weer de persoonlijke uitslagen en voor het geheel moet je weer naar de site van de Leidse schaakbond en kijken bij de jeugd.

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
5 7 Anton Jasper 2 635 603 66.0
7 5 Dimitry-Joe Evers 3 564 548 64.4
7 8 Lene van Rootselaar 1 569 491 56.4
8 5 Ko van Rootselaar 3 497 491 62.5
9 3 Rik van Rootselaar 4 470 488 64.3
9 6 Ties Cornelisse 3 452 446 60.3
10 3 Reiner van Thiemen 5 428 471 65.6
10 8 Lawrence Maas 0 403 305 45.6
11 4 Tim Scheeres 4 341 371 59.7
12 2 Brian van der Star 6 334 392 62.8

Hillegomse Uilen niet voor de poes
Zaterdag 19 november 2011

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Bodegraven weet nu ook dat er in Hillegom uilen zijn die niet voor de poes zijn!

Met 11 jeugdleden van SC De Uil trokken we zaterdag 19 november naar het zuiden en belanden we in Bodegraven bij De Goede Herderschool. Onthoud de naam “herder”. Uit Nieuw-Vennep was ook een wagen vol uilen vertrokken en zoals altijd kwam er één uil met de trein. 2x zilver en 1x brons was het bij de vorige grand prix met de hoop dat er bij de 3de grand prix misschien goud gehaald kon worden. Nou dat hebben ze in Bodegraven gemerkt, resultaat Ties en Rik goud, Ko zilver, Jasper en Lene brons een resultaat waar we met zijn alle trots op kunnen zijn. Helaas gaat het met het “vlaggenschip” van de jeugd onze groep 1 speler Mark even iets minder. We gaan er maar van uit dat het tijdelijk is en soms moet je even terug om een aanloop te kunnen nemen om hoger te komen!!!!

Wat was dat nou met de naam “Herder”?
Wij schakers weten dat er een mat aanval bestaat met de naam “herdersmat”. De schaakpartij waarin het herdersmat gespeeld wordt duurt 4 of 5 zetten en als je er mee wint, vind je jezelf heel slim en als je er mee verliest sta je bijna te huilen van kwaadheid omdat je erin gestonken bent. Onderweg naar de locatie De Goede Herder zei een moeder “de goede herder? Nou dan vergeet je in ieder geval niet het herdersmat. Mooi dus dat het wel vergeten werd. Daarom hebben we met onze stap 1 op de maandagavond nog eens heeeeel goed het herdersmat doorgenomen.

Uiteindelijk zijn er weer veel foto’s gemaakt door Leo (vol verwachting wachten we nog op de foto's) en kun je de volledige uitslag vinden op de site van de leidse schaakbond bij de link van de jeugd. Hieronder de uitslagen van ons zelf:

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
1 8 Mark van der Ploeg 2 1421 1377 103.7
8 3 Anton Jasper 4 621 635 71.3
8 6 Dimitry-Joe Evers 3 559 564 67.3
9 3 Lene van Rootselaar 4 550 569 68.6
12 2 Ko van Rootselaar 6 425 497 68.7
13 1 Rik van Rootselaar 6 399 470 67.5
13 5 Reiner van Thienen 4 425 428 59.5
14 1 Ties Cornelisse 6 397 452 65.1
14 5 Tim Scheeres 3 366 341 53.1
15 7 Phoebe Evers 2 300 261 48.3

En dat was dan de 2de grand prix
Zaterdag 8 oktober 2011

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

Was die zo bijzonder? Nee en Ja.

Nee, want het was gewoon in Leiden bij “op eigen wieken” en daar zijn we al verschillende keren geweest.
Ja, want we waren nog nooit met zo’n groot aantal “uilen” op een grand prix.
We waren met zijn tienen waarvan er aardig wat voor het eerst meededen aan zo’n toernooi.

Er waren wat tranen, er was wat teleurstelling en er was wat vreugde en zeker plezier. Leo had het wel heel druk om ons allemaal op de foto te krijgen maar er is goede hoop dat het allemaal gelukt is. Hieronder zie je de uitslag van De Uil-leden en wil je alle uitslagen zien ga dan naar de website van de leidse schaakbond en kijk bij de jeugd.

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
8 5 Anton Jasper 3 624 621 69.4
10 3 DimitryJoe Evers 5 521 559 68.4
11 6 Lawrence Maas 2 500 463 58.5
13 4 Ko van Rootselaar 3 450 425 56.9
13 5 Reinier van Thienen 3 450 425 56.9
14 7 Brian van der Star 1 400 334 49.7
14 8 Golan Verbrugge 0 400 304 45.7
15 3 Rik van Rootselaar 4 400 399 57.8
15 5 Tim Scheeres 375 366 55.8
16 2 Ties Cornelisse 5 351 397 62.1

 10 Uilen gingen terug naar Hillegom met twee bronzen- en één zilveren beker. Wie weet zit er volgende keer een gouden bij.

1ste grand prix seizoen 2011/2012
Zaterdag 10 september 2011

Zie ook de foto's in onze fotogallarij »

De eerste Grand Prix is alweer achter de rug en ondanks dat het wel heel erg vroeg in het seizoen was gingen er toch nog wat Uilen naar toe. Dit keer waren het nog Uil leden die al bekend waren met het Grand Prix gebeuren. We hopen de volgende keer nieuwe leden mee te nemen.

Wie gingen er nu dan mee naar de ”aftrap” van het Grand Prix seizoen:

Daar is topspeler Mark vd Ploeg onze groep 1 speler.
Gastspeler Jake van Biezen altijd te vinden in groep 2 of 3.
Jitse Stunnenberg en Anton Jasper enthousiast en altijd in de midden groepen, wachtend op hun doorbraak.
Onze Niels van der Weerdt sinds kort een senior speler en bij de Grand Prix meestal spelend in groep 10.
En dan nog Ties Cornelisse gestart in groep 13 maar we zijn vol verwachting.

En hoe ging het dan allemaal?

De opkomst was groot, 13 groepen X 8 personen is toch een behoorlijk aantal terwijl het toch opeens weer een zomerse dag was. Groep 1 waren natuurlijk allemaal bekenden van elkaar en allemaal sterke schakers dus is de vorm van de dag erg belangrijk. Is die vorm er net niet dan word het erg moeilijk en dit ondervond Mark, met 1½ uit 7 was het niet wat hij verwacht had.

Jake zat weer net onder de top 3 en had goede prijs kansen. Jitse begon overtuigen goed maar kon het niet volhouden terwijl Anton doorstoomde naar zilver in zijn groep. Niels deed ook lang mee voor de prijzen maar werd net vijfde (op basis van onderling resultaat). Ties heeft tijdens de vakantie veel geoefend of goed uitgerust of allebei want hij ging met goud naar huis.

Hier onder de uitslagen en voor een totaal overzicht kan je op de site van de leidse schaakbond kijken onder de link van de jeugd.

Groep Plaats Naam Punten Oude Rating Nieuwe Rating GP punten
1 8 Mark van der Ploeg 1488 1421 103.7
2 5 Jake van Biezen 1084 1118 97.8
8 2 Anton Jasper 560 624 75
9 5 Niels van der Weerdt 4 500 515 65.4
10 4 Jitse Stunnenberg 5 433 479 66.2
13 1 Ties Cornelisse 300 351 60.4