Jeugdafdeling

Simultaantraining jeugd

Omdat het vakantie is hadden we iets nieuws verzonnen. Simultaan training.
Iedere speler speel op twee borden te gelijk.
Speler A speelt op bord 1 en 2. speler B op 2 en 3, C op 3 en 4 enz.
De spelers speelde voor het eerst met een klok. Deze begon op 25 minuten per speler per bord.
Job van Eek en Mees van Dijk hadden bij de borden gewonnen.
Zij mochten als eerste een loodje trekken voor een hout gesneden of stenen olifant.
Op volgorde van lotnummer mochten ze allemaal een prijs uitzoeken.
Het verliep boven verwachting en iedereen was blij.

Fred van der Bent

Jeugdleden De Uil geslaagd

Bij schaakclub De Uil hebben de kinderen afgelopen seizoen les gehad door middel van het stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. 15 jeugdleden (ook wel “Uilskuikens” genoemd) hebben examen gedaan. In Stap 3 deden twee kinderen examen: Jasper Verschoor en Maarten Griffioen, in Stap 2 deden vier kinderen examen: Job van Eek, Tim Okker, Carlo Penaranda en Senna van Velzen, in Opstapje 2 deden zeven kinderen examen: Laylah Kussy, Maria Sophie Weewer, Moanes Zambouridis, Arjan Verschoor, Roel de Feiter, Stef van Dam en Tim Inen en in opstapje 1 deden Koen Hassing en Willen van Kampen examen.

Na controle van de examens bleek dat alle kinderen zijn geslaagd, een uitstekende prestatie van de zg “Uilskuikens”. Ze zijn zogezegd weer een “level” gestegen. In de competitie is Jasper Verschoor jeugdkampioen geworden, Job van Eek werd tweede en Stef van Dam derde. Schaken is goed voor de ontwikkeling van kinderen en het leuke is dat je elkaar achter het bord ontmoet en niet naar een schermpje zit te kijken, je krijgt les en speelt competitie en tussendoor een toernooi met voor iedereen een prijsje.