Jeugdafdeling

Jeugdleden De Uil geslaagd

Bij schaakclub De Uil hebben de kinderen afgelopen seizoen les gehad door middel van het stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. 15 jeugdleden (ook wel “Uilskuikens” genoemd) hebben examen gedaan. In Stap 3 deden twee kinderen examen: Jasper Verschoor en Maarten Griffioen, in Stap 2 deden vier kinderen examen: Job van Eek, Tim Okker, Carlo Penaranda en Senna van Velzen, in Opstapje 2 deden zeven kinderen examen: Laylah Kussy, Maria Sophie Weewer, Moanes Zambouridis, Arjan Verschoor, Roel de Feiter, Stef van Dam en Tim Inen en in opstapje 1 deden Koen Hassing en Willen van Kampen examen.

Na controle van de examens bleek dat alle kinderen zijn geslaagd, een uitstekende prestatie van de zg “Uilskuikens”. Ze zijn zogezegd weer een “level” gestegen. In de competitie is Jasper Verschoor jeugdkampioen geworden, Job van Eek werd tweede en Stef van Dam derde. Schaken is goed voor de ontwikkeling van kinderen en het leuke is dat je elkaar achter het bord ontmoet en niet naar een schermpje zit te kijken, je krijgt les en speelt competitie en tussendoor een toernooi met voor iedereen een prijsje.