Basisscholen-schaakkampioenschap

Zie ook de foto's in de fotogalerij »

Wie met een Nederlandse schaakkampioen van 19 en een wereldkampioen van 23 jaar nog steeds denkt dat het schaakspel is voorbehouden aan oudere heren moet maar eens komen kijken bij het jaarlijkse scholenkampioenschap van De Uil. Woensdag 26 maart jl. speelden 64 jongens en meisjes een toernooi van zes ronden. Het plezier spatte ervan af. Er werd fel gestreden om de punten, maar ook verlies werd sportief geïncasseerd. Dit alles stond onder de bezielende leiding van Johan Boon aangevuld van zeven Uil-leden en met leerkracht John Droog van de Johannesschool.

Nu we het toch over de Johannesschool hebben, zij werden voor het derde achtereen volgende jaar de scholenkampioen. Dat is ook niet verwonderlijk, de basis voor dit succes werd indertijd al gelegd door de schaak minnende leerkracht Herman Horsthuis. Schakende vaders/moeders, opa’s en leerkrachten staan aan de basis van menig schaaktalentje. Het is dan ook een mooie taak voor de jeugdafdeling van De Uil dit verder uit te bouwen. Voor kinderen die schaken leuk vinden, is het aan te bevelen een clubavond van de jeugdafdeling te bezoeken. De jeugd krijgt gedurende een halfuur les van Uil-leden en het tweede halfuur wordt er een schaakcompetitie gespeeld. Dit is op maandagavond van 19.00 tot 20.00 In: De Hoeksteen Karel Doormanplein 2 Hillegom.

De Bommelsteinschool uit Nieuw Vennep werd een goede tweede en basisschool De Giraf uit Hillegom behaalde de derde prijs. Evenals voorgaande jaren was het toernooi een succes en zal ook volgend jaar weer worden georganiseerd.

Eindstand Scholenwedstrijd
1. Johannesschool
2. Bommelstein
3. De Giraf
4/5 De Leerwinkel
Jozefschool
6. De Egelantier
7. De Fontein
8. OBS Hilmare
Individueel Kampioenschap
1. Ko van Rootselaar
2. Reiner van Thienen
3. Ruben Waaning

Alle uitslagen en eindrangschikking »