Toernooien Voorjaar 2016


44e vier-kamptoernooi van De Uil 2016
Ad Reijneveld winnaar groep 1

Normaliter begin ik dit verslag meestal met het aantal deelnemers en de (subtropische cq tropische) weersomstandigheden, maar het deelnemersaantal schommelt al jaren rond de 80 en het weer is traditie-getrouw voor onze 4-kamp “bloody hot” dus waarom zou ik niet eens een keer ons aller Ad Reijneveld voor het voetlicht halen! Zijn naam prijkte al in totaal 4x op de Jan Bakker trofee en dan probeert de organisatie toch van alles om zo’n speler van het definitief winnen af te houden. Geen middel laten we onbeproefd, want het doel heiligt de middelen. Maar helaas sterkere schakers als die nu de groep 1 bevolkten waren er niet dus dan maar “bidden” en ook dat hielp niet. Nee zonder gekheid Ad won het kampioenschap van deze groep en daarmee de definitieve beker is je van harte gegund. Lees verder »


Ye olde trip to JerusalemRidders van de Uil zakken door in Nottingham

In het weekend van 16 en 17 april is de Uil stevig doorgezakt in Nottingham. Het was hoog tijd om weer eens een bezoek te brengen aan de oudste kroeg van het Verenigd Koninkrijk. Dat is Ye olde trip to Jeruzalem 1189 AD, waar de ridders in de middeleeuwen hun laatste biertje dronken vóór hun kruisvaart naar het beloofde land.
De ridders van de Uil dronken hier hun laatste gerstenat na het schaaktoernooi waar ze ook waren doorgezakt en wel door het ijs. Lees verder »


Johannesschool Schoolschaakkampioen

Schaakclub De Uil organiseerde voor de vijfde keer de schoolschaakkampioenschappen. Er werd gespeeld om het individuele kampioenschap en het schoolkampioenschap. Er waren 41 deelnemers van zeven scholen. Om half twee deed burgemeester van Erk de eerste zet, waarna de strijd los barstte, waarbij Thijs Pouw al riep dat hij het toernooi zou winnen. Lees verder »
Fotogalerij »