Voges Open Hillegoms 2019

De zevende/slot ronde: Jan Havenaar kampioen in groep A, Rob Graaff in groep B
Hillegom, zaterdag 21 december 2019

Het was een toernooi met vele verrassende uitslagen. Met het ingaan van de laatste ronde kon het zelfs nog alle kanten op en behoorde een gedeelde eerste plaats met daaraan verbonden een beslissing op weerstandspunten (WP) om het kampioenschap tot de mogelijkheden. Het was echter Jan Havenaar die zijn partij tegen Loek Veenendaal, met een half punt achterstand, maar met meer dan een half uur tijdvoordeel begon. (vanwege het missen van de trein door Loek) Het was dan ook de tijd die in de slotfase genadeloos toesloeg in het voordeel van Jan en hem de titel bracht. Eerder in de middag had Niek van der Maat al in een vroeg stadium een einde gemaakt aan de eventuele kansen van titelverdediger Duleen van Gunsteren. Niek bereikte door zijn winst een fraaie gedeelde 3e t/m 6e plaats, samen met Duleen, Ad Reijneveld en Frans Arp.

Jan Havenaar met een halfje voorsprong op Loek (die ongedeeld tweede werd) dus kampioen en…. ..winnaar van de Cok Ippel bokaal. Proficiat Jan......

Van de overige Uilen behaalden Martin Zegstroo, Fred van Randen en Kees Scherpenisse (die ik ook tot de Uil-familie reken) met 3½ punt een gedeelde 9e plaats (Even voor de geachte lezer, Martin speelde op mijn verzoek mee in de A groep om het even te maken en behaalde 7x een half punt, zeer fraai). Hennie van Eeuwijk en Mark van der Ploeg behaalden 3 punten, gedeeld 14e en Theo Bakker en Jan Vreeburg scoorden 2½ goed voor de 19e en 20e plaats.

In groep B had je goede zaken kunnen doen bij de wedkantoren als je vol ingezet had op Rob Graaff . Qua rating begon hij op de 8e plaats, maar werkte zich langzaam omhoog en zette de kroon op zijn werk met een overwinning op Dennis Bouwmeester in de slotronde. Zoals hij mij zelf mailde, had het hem aan “rugwind” (lees geluk) in dit toernooi niet ontbroken maar in de slotronde bewees hij met sterk spel eventuele rugwind niet nodig te hebben.

Rob Graaff met een half punt voorsprong op Edwin Heemskerk, die ongedeeld tweede werd, kampioen van groep B en winnaar van de Aalstech trophee. Proficiat Rob......

De strijd om de podium-plaatsen was hevig en buiten Rob en Edwin, vielen de prijzen bij degenen die 5 punten scoorden t.w. Dick Roosa, Dennis Bouwmeester en Gerard-Jan van Wageningen. Spelers met 4½ punt, in groep A nog goed genoeg voor een prijs, vielen in groep B net buiten de boot. Van de overige Uilen behaalden Jan van den Bergh en Pim Redeker 4 punten, een gedeelde 8e plaats. Peter Kaptein stelde zijn 7e speelronde plaats beschikbaar en behaalde toch nog 3½ punt. Gerard Draaisma en Kees Jongsma gedeeld met 3 punten, Anton Warmerdam 2½ pnt en Kick van Rooijen en Jan Pl.omp resp. 1½ en 1 punt.

Het toernooi was met 56 spelers (22 in A en 34 in B) net als vorig jaar zeer goed bezet. Qua tafels kunnen we eventueel gaan tot 29 wat uitkomt op een totaal van 58 spelers plus een tafel voor de wedstrijdleiding. We zullen dan ook vanaf volgend jaar een maximum op de circulaires vermelden t.w. 58 spelers totaal. Voor het komende twee jaar zijn we weer verzekerd van het sponsorschap van VOGES (Albert) en ook de zaal in “Zomerzorg” (Nigel Siebelt) is voor het komende jaar al vastgelegd. Beiden bedankt.

Voor 2020 zijn de data: svp goed noteren want deze wijkt qua slotdag af van het reeds gepubliceerde:

Vrijdagavonden 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december en de slotronde op let op ….. zondagmiddag 20 december 2020 aanvang 13.00 uur.

Noteert U dit alvast maar in Uw agenda.

Zonder sponsors/medewerkers kan een schaaktoernooi niet doorgaan en daarom bedanken wij vanaf deze plaats Albert Voges, Rob Sloos jr, Nigel, Marvin en “pensionado” Henrie Siebelt, dat wij dit 37e toernooi weer konden organiseren. En niet te vergeten, Renée, de charmante, lieftallige dame achter de bar, die ons een toernooi lang op onze “drank“-wensen bediende. Een leuke attentie was haar deel. Als U een regelmatige lezer bent van de bulletins dan zult U bemerken dat er soms (lees maar vaak) wel eens het een en ander gekopieerd wordt, maar wat zou het, het is daarom toch niet minder gemeend?

En dan weer het gebruikelijke ritueel bij de slotbedankjes. Jan Havenaar (inbrengen partijen en computergegevens), Ad Reijneveld (inbrengen partijen), Richard Nigten de webmaster van de Uil. Menig uurtje gaat er in zitten en een hartelijk dank is dan ook zeker op zijn plaats. Peter Kaptein, mede-organisator en samen met Jan Plomp elke week weer verantwoordelijk voor het opstellen van borden/stukken/klokken en Jan ook nog leverancier van de actie-slotfoto’s van het toernooi. Cok Ippel was de eindverantwoordelijke, waar je alles onder kunt scharen wat maar met het toernooi te maken heeft. Bulletins be- en verzorgen vielen onder Jan + Cok.

De behaalde resultaten zullen bij het schrijven van dit verslag reeds aan de ratingcommissie doorgegeven zijn en worden naar alle waarschijnlijkheid op de lijst van 1 februari 2020 gepubliceerd.

De Uil wenst alle deelnemers/lezers een voorspoedig, maar vooral gezond 2020

Toernooicoordinator Cok Ippel


De zesde ronde
Hillegom, vrijdag 13 december 2019

Nog even ter herinnering: de 7e (slot)ronde is op zaterdag 21 dec. 13.00 uur.

In groep A heeft Loek Veenendaal na zijn fraaie zege op Ad Reijneveld en geholpen door de remise die Joop Bakker op Duleen van Gunsteren behaalde, alleen de leiding genomen. Hij wordt op een halfje gevolgd door Duleen en Jan Havenaar. Laatstgenoemde wist vanuit een mindere positie dankbaar gebruik te maken van de tijdnood van zijn tegenstander Aad de Bruijn en besliste de partij alsnog in zijn voordeel. In de laatste ronde staan Jan en Loek tegenover elkaar en heeft bekerhouder Duleen het niet meer in eigen hand.

Ad is voor de titel uitgeschakeld maar heeft nog wel volop kansen voor het prijzengeld. Maar ook de spelers met 3½ punt (Joop Bakker, Niek van der Maat, Frank Homburg en Frans Arp) strijden nog mee voor podiumplaatsen. Van de verdere Uil-spelers hebben Martin Zegstroo, Fred van Randen en ook Kees Scherpenisse kunnen we inmiddels tot de Uil-familie rekenen, een score van 3. Jan Vreeburg, Mark v.d. Ploeg en Theo Bakker scoorden 2½ en Hennie van Eeuwijk tekende voor 2 punten.

In groep B bleven van de 5 koplopers er na ronde 6 nog twee over (Dennis Bouwmeester en Rob Graaff). Zij behaalden de volle winst op resp. Richard Breurkes en Arie Meruma. De ene speler kreeg het gemakkelijker voor elkaar dan de ander. Ik ga niet op finesses in, speelt U de partijen maar na en oordeel zelf.

Rob en Dennis hebben beiden 5 punten en hebben nog niet tegen elkaar gespeeld dus volgt dan in de slotronde uiteraard Rob tegen Dennis. De twee spelers die op een half puntje van de koplopers volgen, Edwin Heemskerk en Jeroen Frijling hebben elkaar al ontmoet dus zal de computer wel een mooie indeling in petto hebben voor beiden met tegenstanders komend uit de groep 4-punters (t.w. Dick Roosa, Richard Breurkes, Arie Meruma en Gerard-Jan van Wageningen).

Van de overige Uilen hebben Jan van den Bergh, Pim Redeker en Peter Kaptein 3½ punt verzameld, Gerard Draaisma 3, Anton Warmerdam 2½, Kees Jongsma 2 Kick van Rooijen 1½ en Jan Plomp 1 punt.

Zoals in de aanhef al vermeld is de zevende en tevens laatste ronde van dit 37e Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom op zaterdagmiddag 21 december 2019 (aanvang 13.00 uur) in Eetcafe Zomerzorg aan de Meerlaan te Hillegom. Toegang gratis. Er staan spannende partijen op het programma dus een uitmuntende gelegenheid om de prachtige schaaksport van dichtbij mee te maken.


De vijfde ronde: Spanning terug in beide groepen, 3 spelers op kop in A en maar liefst 5 spelers in B. Allen scoorden 4 uit 5.
Hillegom, vrijdag 6 december 2019

Door een fraaie zege op koploper Jan Havenaar heeft Ad Reijneveldnu samen met Duleen van Gunsteren en Loek Veenendaal de kop overgenomen. Duleen versloeg Frank Homburg en Loek kwam tot winst tegen de andere Frank in ons toernooi, Beverdam. Achter deze kopgroep op een halfje achterstand Jan Havenaar, die op zijn beurt weer op de voet gevolgd wordt door een drietal op een halfje, Aad de Bruijn, Niek van der Maat en Joop Bakker.

Ik ga hier geen uitgebreide verslaggeving doen van de partijen, bekijkt U ze op onze site onder toernooien, Open Voges 2019, en geniet. Er resten nog slechts twee rondes, op vrijdag 13 december(20.00 uur)enop zaterdag 21 december, aanvang 13.00 uur.

In groep B is het al niet veel anders gesteld met de spanning aan de top. Door de remise van Rob Graaff tegen Richard Breurkes aan bord één, konden de borden 2 t/m 4 hun slag slaan. En dat deden ze dan ook want achtereen volgens Arie Meruma, Dennis Bouwmeester en Dick Roosascoorden tegen resp. Edwin Heemskerk, Korneel Joppe en Bert Dreef het volle punten schaarden zich met een totaal van4 punten uit 5 wedstrijden bij Rob en Richard. Vijf koplopers,ongemeen spannend.Dat wordt genieten de laatste twee rondes.

Maar ook de nummers 6 t/m 8, te weten Edwin Heemskerk, Jeroen Frijling en Jan van den Bergh hebben met slechts een halfje minder nog alle kans.

Vrijdag13 december is om 20.00 de zesde (een-na-laatste) ronde in Eetcafe Zomerzorg aan de Meerlaan te Hillegom. Toegang gratis.


De vierde ronde: Jan Havenaar verslaat bekerhouder Duleen van Gunsteren in spectaculaire partij. Drie koplopers in groep B
Hillegom, vrijdag 29 november 2019

In groep A was het smullen aan de topborden. Aan bord 1 en 2 van resp. Jan Havenaar tegen Duleen van Gunsteren en Loek Veenendaal tegen Aad de Bruijn sprak ook de tijdnood een hartig woordje mee. Jan in tijdnood wist echter alle gevaarlijke klippen inclusief die van de tijd te omzeilen en trok verdiend aan het langste eind. Bekijk de partij maar en geniet. Aan bord 2 echter kwam Aad de Bruijn met zwart niet onder de druk van Loek Veenendaal uit. Loek’s paard tegen Aad’s zwarte loper. Plus voor beiden drie pionnen. Het was echter Loek die de partij met weloverwogen paardzetten tot een goed einde wist te brengen. Zonder de andere spelers te kort te doen kan ik ook deze partij aanbevelen.

Aan bord 3 speelden de twee Franken in deze poule, beiden van HWP Haarlem. Het werd een bekeken remise. Bij de partij van Martin Zegstroo tegen Niek van der Maat kon ik nog net constateren hoe Martin met een listig pionzetje de boel dichtschoof en zo remise afdwong. Maar geloof me, ook de andere partijen zijn het naspelen waard. De stand ga ik U niet voorlezen, die kunt U elders op de site uit en te na bekijken. We gaan nog genieten van drie spannende slotrondes.

Groep B Door de bye van Richard Breurkes kregen de zes achtervolgers de kans om bij winst op gelijke hoogte te komen. Slechts twee spelers slaagden daarin. Rob Graaff met zwart tegen Jeroen Frijling en Edwin Heemskerk, ook met zwart tegen Jan van den Bergh. De partij tussen Dick Roosa en Dennis Bouwmeester werd na lange strijd remise. Drie koplopers dus met 3½ punt op de voet gevolgd door een groep van vier spelers met 3 punten, bestaande uit genoemde Dick en Dennis en hier hebben zich ook Arie Meruma en Korneel Joppe bij gevoegd. De spelers met 2½ punt ( Jeroen Frijling, Jan van den Bergh, Serkan Milli, en Bert Dreef ) hebben nog alle kans op een podiumplaats, maar kunnen zich geen al te grote misstappen meer veroorloven.

Onderin groep B was ik laat op de avond nog getuige van een dramatische ontwikkeling. In de partij Harry Sistermans tegen John Dessens. Met twee verbonden, oprukkende pionnen , ondersteund door een paard (Harry) tegen een loper (John) Echter een onachtzaam moment van Harry was het moment voor John om zijn loper tegen de twee pionnen te geven. Remise. Zo dicht bij de haven stranden, wat kan schaken toch hard zijn. Onderin heeft inmiddels ook iedereen de nul-score verlaten, al dan niet geholpen door een gewone (½) of gedwongen bye (1).

Met de komende drie (spannende) rondes voor de boeg, is het misschien voor de liefhebbers van de edele schaaksport een reden te meer om vrijdagavond 6 december (vijfde ronde) naar Eetcafe Zomerzorg aan de Meerlaan te komen. Toegang gratis.


De derde ronde: Duleen van Gunsteren(A) en Richard Breurkes(B) beide 3 uit 3
Hillegom, vrijdag 22 november 2019

In groep A heeft Duleen van Gunsteren (het lijkt op de 3e ronde in 2018) na een mistasting in de slotfase (toen van Willem Hensbergen) nu van Ad Reijneveld, zich na winst, met een halfje “losgeweekt “ van één achtervolger Jan Havenaar. Duleen met de volle winst, maar Jan is echt een toernooischaker en dat halfje achterstand motiveert hem, dus we kijken uit naar de vierde ronde. Deze ronde een tweetal spelers die in de eerste twee een bye hadden. Frank Homburg en Wayne Welch.

Frank speelde tegen clubgenoot Mahesh Patil en bereikte een eindspel van twee torens (Frank) voor een dame (Mahesh) uiteraard met nog wat pionnen er bij. Het was Frank die met deze materiaalverhouding het beste omging en de winst bewerkstelligde. Wayne tegen Loek Veenendaal verging het iets minder wat tenslotte de nederlaag inleidde. In de onderste regionen wordt hard gestreden en mede geholpen door een al of niet gedwongen bye, is niemand meer in het bezit van een nul score. De subtop in groep A (na Jan Havenaar) wordt gevormd door 4 spelers met 2 uit 3.

In groep B speelden maar liefst vijf spelers met een 100% score. Van hen wist alleen Richard Breurkes in zijn partij tegen Gerard-Jan van Wageningen de volle winst te behalen en derhalve als enige met 3 uit 3 aan de leiding te gaan. Maar, zoals hij mij de andere dag toevertrouwde: “pas aan de meet worden de prijzen verdeeld.“

Maar gezien de strijdlust aan de 2 topborden die allen in remise eindigden, kunnen we in de komende rondes nog wel enig vuurwerk verwachten. Want niet alleen de spelers aan de twee topborden bereikten een 2½ score, ook Dennis Bouwmeester tegen Serkan Milli en Rob Graaff tegen Anton Warmerdam wisten met winst deze score te bereiken. Zes man in de achtervolging, dat wordt smullen. Onderin zijn nog twee schaker zonder punt dus nog even de beuk er in heren.

Met Albert Voges hebben we voor de komende twee jaren het sponsorschap verlengd. En inmiddels hebben wij ook met Nigel Siebelt van Zomerzorg de toernooidata voor 2020 vastgelegd:

De vrijdagen 6, 13, 20, 27 november, 4 en 11 december en de zaterdagmiddag 19 december 2020./p>

Namens iedereen bedanken wij de sponsors van harte en wij hopen nog een lange reeks van jaren dit toernooi te mogen organiseren.
Afbellen bij wedstrijdleider Cok Ippel 06-22577267 (mobiel)


De tweede ronde
Hillegom, vrijdag 15 november 2019

Vuurwerk aan de borden een en twee in groep A. Titelverdediger Duleen van Gunsteren speelde met zwart een fraaie partij tegen Loek Veenendaal. Duleen vestigde nog even mijn aandacht op zijn 23e zet …. Pe3 ! Maar kijkt U de partij maar eens na, dan kunt U meegenieten. Het was Duleen die de partij won (van de eerste zes borden de enige met winst voor zwart). Maar ook de partij van Ad Reijneveld tegen Rudolf Kat mocht er wezen. Ad kreeg in de eerste ronde het punt cadeau vanwege het niet opkomen van zijn tegenstander en heeft zich goed kunnen voorbereiden (meer tijd tussen de partijen etc. u kent die journalistentaal wel!)

Na Ad’s fraaie winst staan Duleen en Ad gezamenlijk aan kop met 2 uit 2. We verheugen ons nu al op de derde ronde. Maar vergeet niet dat ook de achtervolgers, Jan Havenaar, Aad de Bruijn, Frank Beverdam en Jan Vreeburg maar een halfje achterstaan op de beide koplopers. Zoals al eerder gezegd volop strijd aan de borden 1 t/m 6. Pas op de borden 7 en 8 vielen de remises. Clubgenoten Leo Littel en Frans Arp aan bord 7 en Martin Zegstroo en Joop Bakker aan bord 8 vochten verbeten maar kwamen toch niet verder dan remise. Aan bord 10 wist Fred van Randen tegen Mahesh Patil op onnavolgbare wijze een winnende in een verliezende partij om te toveren, met als gevolg dat Fred nu als enige van groep A een nul-score heeft.

In groep B was het eerste wat opviel aan de scorelijst: geen enkele remise !!
Bovendien scoorden 10 van de 16 witspelers een vol punt. Aan kop maakten Edwin Heemskerk, Dick Roosa (na vorige week aan verlies ontsnapt te zijn), Jeroen Frijling, Jan v.d. Bergh en Richard Breurkes geen fouten zodat zij met een 2 uit 2 score de derde ronde ingaan. Maar ook hier is het verschil met de subtop, bestaande uit Gerard-Jan van Wageningen, Dennis Bouwmeester (die in zijn partij tegen Lex van Gunsteren over geluk niet te klagen had), Serkan Milli, Rob Graaff, Anton Warmerdam en Arie Meruma slechts een half puntje. In groep B hebben we onderin wel vijf spelers die nog niet tot scoren zijn gekomen.

Kijk voor de uitslagen/standen/partijen in beide groepen, verder op deze website.

Voor het geval U het even kwijt bent, afbellen bij wedstrijdleider Cok Ippel (sowieso voor dinsdagmorgen 12.00 uur): 06 - 22577267

De volgende ronde (derde) is op vrijdagavond 22 november 2019 . Aanvang 20.00. in Eetcafé “Zomerzorg” aan de Meerlaan te Hillegom, toegang gratis.


De eerste ronde
Hillegom, vrijdag 8 november 2019

Het 37e VOGES OPEN schaakkampioenschap van Hillegom is op vrijdag 8 november 2019 in Eetcafé Zomerzorg, weer van start gegaan. Voor het eerst in de geschiedenis van dit Open toernooi moesten we in de laatste week een deelnemers-stop publiceren op de website. Eventuele nieuwe spelers werden op een reservelijst geplaatst. Aan de ene kant verheugend dat de belangstelling zo groot is, en aan de andere kant jammer, want je moet toch weer liefhebbers teleurstellen. 56 deelnemers (22 in groep A en 34 in groep B) is zo’n beetje het maximum en dat zullen wij komende jaren op onze circulaire publiceren.

Vele trouwe spelers vinden al jaren de weg naar het Voges Open maar toch konden we dit jaar weer enige nieuwe schakers begroeten. Van harte welkom!!

Even na acht uur hield voorzitter Jan Plomp zijn openingswoord waarin hij de sponsoren Voges, Sloos en Siebelt bedankte voor hun bijdragen waardoor dit 37e toernooi weer gehouden kon worden. Ook wedstrijdleider Cok Ippel kreeg nog even het woord om wat mededelingen van huishoudelijke aard aan de man te brengen. Samen met medeorganisator Peter Kaptein, computer- en bulletindeskundige Jan Havenaar en Ad Reijneveld als schaakpartij-ingever, geven zij dit toernooi de uitstraling die het verdient. En niet te vergeten Richard Nigten, onze onvolprezen web-master die alle gegevens vliegensvlug verwerkt en op de web-site aan de trouwe lezers doorgeeft. Evenals vorig jaar is Renée gedurende het hele toernooi onze dame achter de bar, die ons van koffie en ander “geestrijk” vocht voorziet.

In groep A verdedigt Duleen van Gunsteren zijn vorig jaar gewonnen Cok Ippel-bokaal en in groep B is de Aalstech-trofee vacant mede ook omdat de winnaar van vorig jaar, Martin Zegstroo, op verzoek van de organisatie ingestemd heeft om mee te spelen in groep A.

In de A-groep hadden 5 spelers een bye, was er een speler zonder bericht weggebleven, zodat speler Ad Reijneveld helaas (op het laatste moment) geen tegenstander had en daardoor een gedwongen bye kreeg (dwz. een vol punt). We hebben dus in A een even aantal spelers zodat we in de laatste twee rondes, als er geen bye’s meer mogelijk zijn geen spelers hoeven af te bellen (laat ik het afkloppen). Overigens geldt dat ook voor groep B.

Er waren deze avond nogal wat remises (5 van de 8 ) dus kun je gevoeglijk zeggen dat er strijd genoeg was. Titelverdediger Duleen wist na lange strijd de winst naar zich toe te trekken tegen Mark v.d. Ploeg die ook op de laatste ratinglijst flink gestegen is. Winstpartijen kwamen deze avond ook van Loek Veenendaal die Mahesh Patil (winnaar van de Haarlem Meesters groep B) versloeg en Rudolf Kat die Fred van Randen pas in een vrij laat stadium op de knieen kreeg. Vermeldenswaard is nog dat Martin Zegstroo, aanvankelijk opgegeven voor groep B vanwege zijn lage rating, zeer fraaie remise speelde tegen de altijd listige Frans Arp. Bekijkt U rustig de uitslagen/standen en partijen verder op deze site.

In de B-groep vielen slechts 4 remise waarvan die van Anton Warmerdam tegen zijn ongeveer 250 ratingpunten hogere speler Dennis Bouwmeester zeer knap te noemen is. De zwitserse indeling op rating heeft vaak als resultaat dat de hoger gerate spelers dikwijls de winst pakken. Maar Jan Plomp aan bord 10 en Erik Teske aan bord 14 tegen resp. Paul Koks en Pim Redeker, hadden maling aan deze logica en haalden hun “hogere” tegenstanders hard onderuit.

Overigens begon groep B met wat commotie. Frank Beusen en Jeroen Frijling hadden vanuit Alphen komende wat aansluitingen gemist en stonden rond het tijdstip van beginnen nog op het NS station te Leiden. Toch maar naar Hillegom komen luidde Cok’s advies en dan zien we wel wat te doen met de tijd. Hun tegenstanders Kick van Rooijen en Peter Kaptein werden op de hoogte gebracht. Gelukkig (!!!) was Ad (toch vrij, vanwege wegblijven van zijn tegenstander) bereid om alvast naar het Station Hillegom te rijden en kon ze aldaar oppikken en vrij spoedig waren ze in de speelzaal en zonder de tijd aan te passen (dus beginnend met een achterstand) werd er begonnen. Het bleek deze avond geen invloed te hebben op hun spel, want beide Alphenaren wisten de partij winnend af te sluiten, alsof er geen tijdverschil was geweest.

Overigens kan ik U aanraden de partij van Harry Sistermans tegen Dick Roosa eens na te spelen (voor zover men alle zetten aan het eind heeft kunnen traceren). Dick stond van winnend, verlies, winnend, pure tijdnood, maar de increment bracht redding, kortom alles was in die partij aanwezig met als resultaat dat Dick alsnog met de winst ging strijken.

Ook hier, voor uitslagen/partijen zie verder op deze website.

De partijen worden net als in andere jaren door Jan Havenaar en Ad Reijneveld keurig ingebracht (voor zover leesbaar) en door onze Webmaster Richard Nigten op de site gezet. De indeling verandert niet meer na dinsdag 12.00 uur en staat uiterlijk woensdag tegen de middag op de site. Van elke ronde wordt een bulletin gefabriceerd en de liefhebbers kunnen een “gratis” exemplaar meenemen.

Als U een bye wilt hebben of moet afzeggen doet U dit dan liefst per mobiele telefoon bij Cok Ippel 06 – 22577267. Als U tijdig bent kunt U dit ook op het gele formulier in de zaal schrijven. Evenals in vorige jaren zijn er (t/m ronde 5) eventueel twee bye’s mogelijk, alleen niet, zoals al eerder vermeld, in de laatste twee rondes. Mocht U een gedwongen bye hebben dan probeer ik U van tevoren op de hoogte te brengen zo ook als ik tijdig hoor dat iemand wegens ziekte verstek moet laten gaan. Bij ziekte, hoe spijtig dat ook is krijgt de tegenstander het volle punt.

En dan wens ik verder iedereen een heel goed toernooi toe.

TOERNOOI-COORDINATOR - WEDSTRIJDLEIDER COK IPPEL