Ruben Waaning winnaar Basisscholentoernooi 2015

De opkomst was met 57 deelnemers iets lager dan vorig jaar, maar het enthousiasme was er niet minder om. De Johannesschool had als vanouds de meeste deelnemers, gevolgd door Bommelstein. Dit jaar was ook De Akker uit Lisse vertegenwoordigd. Dat ze een sterk team hadden afgevaardigd bleek als snel. Samen met Bommelstein en Johannesschool streden ze om de schooltitel, met als kanshebber ook De Giraf.

Uiteindelijk eindigden De Akker en Johannesschool met een gelijk aantal punten bovenaan. Beslissend was daarna dat Johannesschool meer met zwart had gespeeld. Trouwens, ook op weerstandspunten zouden ze eerste zijn geweest. Bommelstein kwam 1 bordpunt tekort en werd derde en De Giraf eindigde daar weer een bordpunt onder op de vierde plaats.

De individuele winst ging naar Ruben Waaning, die al zijn 6 partijen won. De laatste partij tegen Parsa Saboun Niha, die tot dan toe ook alles had gewonnen. Op de gedeelde tweede plaats eindigden Parsa Saboun Niha, Ko van Rootselaar (de winnaar van vorig jaar), Reiner van Thienen, Chris Nigten en Gerrit Verschoor met 5 punten.

Eindstand Scholenwedstrijd
  Naam Score
1. Johannesschool 18
2. De Akker 18
3. Bommelstein 17
4. De Giraf 16
5. Leerwinkel 12½
6. Jozefschool 9
7. Het Joppe 5
8. De Egelantier
9. Hilmare
Individueel Kampioenschap
  Naam Score Wrst*
1. Ruben Waaning 6 25.5
2. Parsa Saboun Niha 5 24
3. Ko van Rootselaar 5 23.5
4. Reiner van Thienen 5 22.5
5. Chris Nigten 5 22
6. Gerrit Verschoor 5 17.5
*Wrst = Weerstandspunten

Alle uitslagen en eindrangschikking »