Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2012

De winnaars van het Voges Open Hillegoms 2012


Knielend de winnaars: Rein Thierry (groep B) en Kees Scherpenisse (groep A).
Staand vlnr: Peter Poncin (2e A), Niek v.d. Maat (4e A), Stefan Lehmann (2e A), Hans Kors (4e A), Jan Havenaar (4e A), Özden Tuna (2e B), Mark v.d. Ploeg (3e B), Cok Ippel (3e B), Guus van Dijk (4e A), Sander van Delden (3e B) en Aad de Bruijn (4e A).

De zevende (slot)ronde
Hillegom, 14 december 2012

Winnaar groep A: Kees ScherpenisseHet 30e “VOGES-OPEN” heeft in groep A een ongemeen spannende slotfase gekend. Ga maar na, maar liefst 4 spelers met een score van 4½ punt aan kop. Het was Kees Scherpenisse die als eerste zijn tegenstander Niek van der Maat verraste met een opening (Tarrasch) waarvan hij zelf nog had gezegd die te slap te vinden. Kijk zo sus je je tegenstander in slaap. Doordat Niek niet de juiste antwoorden had was het verschil snel gemaakt en kon Kees de overwinning binnenhalen. Het wachten was derhalve op bord één waar Stefan Lehmann en Peter Poncin een verbeten strijd uitvochten. Stefan had meer tijd dan Peter, maar wel een stuk geïnvesteerd. Hij wist tenslotte in de eindfase op knappe wijze eeuwig schaak te forceren waarmee Kees Scherpenisse met een halfje voorsprong op Peter en Stefan de winst in groep A en de Cok Ippel bokaal voor zich opeiste. Wij moeten 12 jaar teruggaan in de tijd van dit toernooi om te zien dat in 2000 Kees ook de A-groep won. Proficiat Kees.

Maar ook achter die twee topborden was de strijd buitengewoon. Bord 3 de Haarlems/Santpoortse derby tussen Aad de Bruijn en Hans Kors eindigde tenslotte in remise waarmee beiden zich verzekerden van een gedeelde 4e t/m 8e plaats. Niek stond er al en bovendien kwam daar ook nog Jan Havenaar bij die de clash met Ad Reijneveld in zijn voordeel beslechtte. Guus van Dijk was de laatste die zich door middel van een overwinning op Adri Schoorl schaarde bij de spelers met 4½ punten. Laat verder de tabellen/standen op U inwerken, zij spreken voor zich.

Winnaar Groep B: Rein ThierryIn groep B was Rein Thierry door ziekte van zijn tegenstander Martin Nagtegaal reeds winnaar van de Aalstech trofee voordat er ook maar een stuk gezet was op zaterdag 22 december. Immers eerder in de week waren Özden Tuna en Cok Ippel in een vooruit gespeelde partij niet verder gekomen dan remise zodat Rein met een reglementaire winst de beker voor een jaar als de zijne mag beschouwen. Proficiat Rein. Overigens was de remise tussen Özden en Cok niet zo maar een remise, Cok hield in het eindspel zijn geliefde paarden over, en de tegenstander alleen de koning maar met twee paarden kun je normaliter geen mat geven dus helaas voor Cok.

Pim Redeker en Tjerk Albregtse speelden een goede remise maar troffen het niet dat Mark van der Ploeg en Sander van Delden aan de borden achter hen wel wonnen en hen daardoor voorbij stevenden op de prijzenranglijst. Onderin zag ik een trotse Willem Spaan die onze voorzitter op een zeer fraai matpatroon trakteerde. Maar ook Hans Heshusius speelde een puike slotfase, een partij groep A waardig. Laat ook hier de tabellen en standen voor zich spreken.

We hadden dit jaar meer dan voorheen te maken met onverwachte wendingen. In groep B werd Ger Dekker ziek en gekoppeld aan geplande byes besloot hij zich terug te trekken, wat weer een oneven aantal deelnemers veroorzaakte met als gevolg soms een gedwongen bye. In groep A werd Fred van Randen met klachten opgenomen in het ziekenhuis en moest het toernooi verder aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig gaat het met beiden weer de goede kant op en wij wensen hen namens alle deelnemers een voorspoedig herstel.

Met 28 deelnemers in A- en 20 in de B-groep hebben we de stijgende lijn weer te pakken Er blijft echter altijd wel wat te wensen over zoals bijv. in groep B waar ik graag wat meer spelers bij zag komen maar ook de diversiteit, want nu deden er 11 Uil spelers mee van de 20 in totaal. Mondelinge reclame = goede reclame. Dus hoort zegt het voort!!!

Ook voor het komende jaar heeft sponsor VOGES (Albert) weer zijn medewerking toegezegd en ook de zaal in “Zomerzorg” (Henrie, Nigel en Marvin) is voor het komende jaar al vastgelegd. Voor 2013 zijn de data vrijdagavonden 8, 15, 22, 29 november, 6, 13 december en de slotronde op zaterdagmiddag 21 december. Noteert U dit alvast maar in Uw agenda.

Zonder sponsors/medewerkers kan een schaaktoernooi niet doorgaan en daarom bedanken wij vanaf deze plaats Albert Voges, Rob Sloos jr, Henrie, Nigel en Marvin Siebelt dat wij dit 30e toernooi weer konden organiseren. En uiteraard moeten wij ook de medewerkers Jan Havenaar (inbrengen partijen en computergegevens), Ad Reijneveld (inbrengen partijen) en Richard Nigten de webmaster van de Uil niet vergeten. Het lijkt allemaal zo eenvoudig doch er gaan heel wat uurtjes in zitten. Heren bedankt. Cok Ippel was de eindverantwoordelijke, wat je daar ook onder moge verstaan. Dit jaar deed hij zelf mee in groep B om het aantal even te maken. Het mocht niet baten.
De behaalde resultaten zullen wij zo spoedig mogelijk doorgeven aan de ratingcommissie.

Ik wens alle deelnemers/lezers Prettige Kerstdagen en een heel voorspoedig, maar vooral gezond 2013.
Wedstrijdleider Cok Ippel.

De zesde ronde
Hillegom, 14 december 2012

Het was me het dagje (avondje) wel! Allereerst belde Fred mij dat hij vanwege gezondheidsklachten in het ziekenhuis lag en dus niet kon spelen. Derhalve moest ik Kees Scherpenisse op de hoogte stellen dat hij als opponent van Fred niet hoefde te spelen en een reglementair punt kreeg. En vlak voor het toernooi belde Joop mij dat hij niet in zijn wagen kon komen en dat het te laat was om nog op tijd in Hillegom te verschijnen. Zijn tegenstander Johan Stins verdiende dus ook een reglementair punt. De regels zijn nu eenmaal zo, maar leuk is anders. Dus nog voor de zesde ronde begonnen was had in groep A één speler al 4½ punt nl. Kees. De volle aandacht ging dus uit naar het eerste en het derde bord, immers of er kwam één speler aan de leiding of het werden er meer dan twee.

En dat laatste gebeurde ook, want Niek en Peter speelden aan het eerste bord remise en Stefan tegen Jan H. werd na spannende strijd uiteindelijk gewonnen door Stefan. Een kwartet spelers (Niek, Peter, Kees en Stefan) dus aan de leiding met 4½ punt, zoveel koplopers hebben we in jaren niet meer gehad. Achter deze kopgroep volgt een drietal spelers met een halfje minder en spelers als Ad, Hans en Aad moeten in staat geacht worden om eventueel op 5 punten uit te komen maar dan nog zouden eventueel de topborden remise moeten spelen. Het wp is echter gunstiger voor de topborden dus de kampioen komt dunkt mij uit die 4½ punters, maar het grote geld is ook niet te versmaden. Bij de kampioenskandidaten dus geen Uil-speler en alleen Kees Scherpenisse heeft in een ver verleden dit toernooi gewonnen. Het blijft dus een toernooi vol verrassingen.

In groep B slaagde Özden Tuna er in om na een overwinning op koploper Martin Nagtegaal aan de leiding te komen. Bleef alleen de vraag over, wordt hij de enige koploper of krijgt hij gezelschap? Immers de spelers aan bord twee Tjerk Albregtse tegen Rein Thierry konden ook nog zo ver komen. Tjerk speelde op het scherpst van de snede met een pionoffer voor stukkenspel in het begin, maar Rein pareerde de dreigingen en won tenslotte en gaat dus samen met Özden met 4½ punt aan de leiding gevolgd door een groepje van twee nl. Martin Nagtegaal en Cok Ippel die een halfje minder bijeen sprokkelden. Cok Ippel kwam tot deze plaats middels een moeizame winst op Jim Meij. Als Jim de g-lijn open gegooid had voor zijn torens dan had ik nog niet geweten of de winst van Cok er wel gekomen zou zijn.

Aan bord vier zag ik van nabij de strijd van de ”opkomende“ Uil-spelers nl. Mark van der Ploeg en Sander van Delden. Ik heb lange tijd gedacht dat Mark gewonnen stond totdat ik nog eens goed ging kijken en tot mijn verbazing zag dat Sander een dame kon halen. Mark had echter ook een pion op promotie, en dat gebeurde met schaak. Nog voordat dit gebeurde had Sander een tweede dame gehaald, maar Mark kon met dame en toren tegen twee dames eeuwig schaak forceren. Enfin speelt U zelf de partij maar na en kijk waar Sander na het halen van de eerste dame de winst liet liggen. Onderin wist alleen Gerard Draaisma als Uil-speler te winnen en steeg daardoor een flink aantal plaatsen op de ranglijst. Kick tegen Pim en Anton tegen Piet eindigde in remise.

Met de slotronde op zaterdagmiddag 22 december (aanvang 13.00 uur) nog voor de boeg zit het 30e Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom er bijna al weer op. Ouderwets gezellig druk en zeer goed bezet, zowel kwantitatief als kwalitatief. Alleen hoop ik dat de bezetting in de B-groep wat meer spelers en dan speciaal van buiten de Uil zal brengen. Nu werden vaak spelers van de Uil aan elkaar gekoppeld terwijl ze intern ook al vaak tegen elkaar spelen. U ziet het, er blijft altijd wel wat te wensen over... Voor de verdere gegevens van het toernooi, zoals volledige uitslagen, standen, tabellen en partijen verwijs ik u naar het toernooigedeelte van de website.

De laatste ronde is op zaterdagmiddag 22 december en zo vlak voor de Kerst weet ik niet of wij er in zullen slagen een verslag op tijd op de site te krijgen. Daarom wensen wij de lezers nu alvast hele Prettige Kerstdagen toe.

De vijfde ronde
Hillegom, 7 december 2012

De situatie in groep A is vergelijkbaar met die in het jaar 2010. Ook toen na 5 ronden 2 spelers aan kop en een van de twee werd uiteindelijke kampioen (Jerry Bey jr). Het zal mij benieuwen of ditzelfde scenario weer aan de orde is maar gezien het selecte groepje van vier spelers dat slechts een halfje achterstand heeft op de koplopers durf ik daar geen voorspelling aan te wagen.

Niek van der Maat speelde als koploper zijnde een bekeken remise tegen Stefan Lehmann maar aan bord twee wist Peter Poncin geholpen door zijn tegenstander Ad Reijneveld het volle rendement uit zijn partij te halen, zich daardoor naast Niek aan kop nestelend. De indeling voor de zesde ronde is voor bord 1 dan ook geen verrassing. Maar dat kleine selecte groepje bestaande uit Stefan, Fred, Kees en Jan H staat voor de moeilijke keuze, ga ik er vol voor of speel ik naar remise. Overigens is het al wonderbaarlijk dat Jan H als titelverdediger er na zijn zeer slechte start toch weer in geslaagd is om zich tot de kanshebbers op te werken.

Kees Scherpenisse is duidelijk aan een zeer sterk toernooi bezig. Wist Ad in het begin maar ternauwernood met remise tegen Kees te ontsnappen, nu was Martijn de Roode toch een der favorieten en de speler met de hoogste rating, gedwongen zijn koning om te leggen. Laatstgenoemde zag daardoor zijn kansen op de titel in rook opgaan. Fred van Randen en Stefan Lehmann completeren het groepje van vier en ik hoef hen nauwelijks te introduceren, ze hebben dat zelf al meerdere ronden gedaan. Redelijkerwijs gesproken betekent een vol punt achterstand met nog twee ronden te gaan geen kans meer op de titel, maar gezien het beoogde groepje van zes spelers durf ik daar mijn hand niet voor in het vuur te steken.

In groep B is de situatie net als in groep A identiek aan 2010, ja sterker nog, ook toen stond Martin Nagtegaal alleen aan kop. Martin speelt een grillig toernooi. Begonnen met verlies, daarna winst en een reglementair punt door ziekte van de tegenstander, en tenslotte de twee laatste partijen winst op Uil-spelers. Achter hem drie spelers met een halfje minder te weten Özden Tuna, Tjerk Albregtse en Rein Thierry. Het groepje hier weer achter, heeft dus al een vol punt achterstand op Martin maar is nog allerminst uitgeschakeld. Onder hen maar liefst 4 Uil-spelers Mark, Sander, Pim en Cok en dus is de vijfde man, Jim Meij in goed gezelschap. Het oneven aantal deelnemers heeft tot nu toe nog tot weinig gedwongen bye’s geleid, maar in de komende twee ronden zal het waarschijnlijk onvermijdelijk zijn.

Spanning alom in beide groepen en dus voor de geïnteresseerde schaker(ster) een uitstekende gelegenheid dit toernooi als toeschouwer te bezoeken in Café-Bar-Restaurant “Zomerzorg” aan de Meerlaan te Hillegom, toegang gratis. De zesde speelronde is op vrijdagavond 14 december 20.00 uur. Meer gegevens op deze website onder toernooien (Voges Open).

De vierde ronde
Hillegom, 30 november 2012

Zeer verrassend heeft Niek van der Maat, na zijn winst op medekoploper Adri Schoorl in groep A de eerste plaats ingenomen mede geholpen doordat de andere twee koplopers Stefan Lehmann en Ad Reijneveld niet verder kwamen dan remise. Niek heeft een halfje voorsprong en in totaal 3½ punten uit 4 wedstrijden. Vorig jaar had hij ditzelfde aantal na 7 wedstrijden. Het maakt het toernooi er alleen maar leuker en spannender op want bij de eerste vier spelers van nu staat niemand die er vorig jaar ook bij stond. Maar als U verder op deze website kijkt naar de stand dan ziet U een achtervolgende groep van maar liefst 10 spelers die 2½ punt vergaard hebben en daar zitten voormalige kampioenen als Jan Havenaar en Martijn de Roode onder. Met nog drie ronden te gaan zal de strijd nu echt gaan ontbranden. Onderin groep A vechten Uil-spelers verbeten om van die laatste plaatsen af te komen maar het wil Jan, Hennie, Richard en Martin nog niet erg lukken.

In groep B is de kopgroep inmiddels uitgegroeid tot vier spelers. Tjerk Albregtse en Sander van Delden, behorend tot die kopgroep speelden tegen elkaar op het scherpst van de snede. Met in tijdnood een stand van dame en pionnen voor Tjerk en twee torens en pionnen voor Sander werd wijselijk besloten tot remise en doordat Martin Nagtegaal, Uil-talent Mark van der Ploeg op een nederlaag trakteerde en ook Özden Tuna van Richard Breurkes won, werd het een koplopers-viertal (Tjerk, Sander, Martin en Özden). Allen hebben echter al een vol punt verspeeld in de eerste vier ronden.

Achter hen een groepje van vier spelers met halfje achterstand. Onder hen drie Uilen. Mark van der Ploeg, Peter Kaptein en Cok Ippel. Het viertal wordt gecompleteerd door Rein Thierry. Peter bereikte deze positie door in ronde 4 knap remise te spelen tegen de fors hoger gerate Cok Ippel. Overigens (net als in A) ook in groep B bij de eerste vier geen spelers die er vorig jaar ook stonden Nu is dat in B wat eenvoudiger omdat twee spelers niet meedoen en een derde zich teruggetrokken heeft. De Uil-spelers zijn dan wel massaal aanwezig in de B groep maar in de kopgroep komt dat vooralsnog niet tot uiting.

Zie voor de volledige uitslagen en standen de tabellen elders op de website.

De derde ronde
Hillegom, 23 november 2012

Het gebeurt niet vaak dat er twee koplopers tegelijk een bye opnemen en dat ze dan van verschillende clubs zijnde ook nog eens tegen elkaar spelen in diezelfde week. Het gebeurde deze 3e ronde met Stefan Lehmann en Adri Schoorl. Ik zei nog gekscherend weg, als je nu zorgt dat je aan hetzelfde bord speelt, dan kun je in Amsterdam zowel voor de club als voor het Voges Open spelen. Bij nader inzien vonden ze dat toch niet zo’n goed idee. Dus lag er voor Martin Dijkhuizen deze ronde een reuze kans om bij winst op Ad Reijneveld, alleen aan kop te komen. Hij trof het echter niet dat hij bij Ad in de franse opening terechtkwam die Ad als zijn broekzak kent. Ad kwam als overwinnaar uit de strijd en voegde zich bij de koplopers.

Maar ook Niek van der Maat kwam zich bij die koplopers melden na een verrassende winst op Rudolf Kat. Vier koplopers dus met 2,5 uit drie. Maar daarachter volgt een peleton van maar liefst 8 spelers met een halfje achterstand en daar zitten geduchte spelers bij. In de kopgroep is de Uil met 1 speler vertegenwoordigd (Ad). In de subtop met 1 speler (Fred) dus er ligt voor de andere Uil-spelers een schone taak weggelegd hier verandering in aan te brengen.

In groep B heeft Ger Dekker vanwege ziekte af moeten zeggen voor die 3e ronde en daar het niet duidelijk was of hij wel in ronde vier kon spelen (dwz afzeggen voor maandagavond 20.00 uur) en hij ook nog eens op 7 december een bye had staan heeft hij besloten dat het voor het toernooi beter was dat hij zich dan terugtrok. Voor het toernooi zelf betekent dit dat de gespeelde partijen blijven staan en dat voor de verdere indelingen Ger’s indelingskaart niet meer meetelt We hebben dus toch weer een oneven aantal deelnemers. Het zij zo. Ger, beterschap en hopelijk volgend jaar beter.

In deze groep hadden we drie koplopers waarvan Mark van der Ploeg en Tjerk Albregtse net als de koplopers in groep A een halfje haalden echter niet door een bye maar door een heuse remise. Ook hier kon de derde man, Peter Kaptein, door middel van winst op Sander van Delden alleen aan kop komen, maar Peter vergiste zich en een schaakje met dame-verlies maakte een eind aan deze mogelijkheid. Sander voegde zich door zijn overwinning bij de twee koplopers, allen met 2,5 uit 3. Ook hier net als in A een groep achtervolgers met slechts een halfje achterstand. De groep is niet zo groot als in A (hier slechts 5) maar daaronder wel twee met de hoogste rating, beiden 1703 nl. Richard Breurkes en schrijver dezes Cok Ippel.

Zowel in de kopgroep als in de subtop twee Uilen dus percentage-gewijs beter als A Onderin heeft Hans Heshusius tot nu toe geen gelukkig toernooi gespeeld en een score van 0 is zijn deel maar met het huidige oneven aantal deelnemers is die score zo bijgetrokken. Opmerkelijk in de B groep was dat geen enkele zwart-speler in de derde ronde won (de reglementaire winst van Martin Nagtegaal,/zwart, buiten beschouwing gelaten).

De volgende ronde (4e) is op vrijdagavond 30 november 2012. Voor verdere gegevens verwijs ik naar de tabellen,standen etc. op de website.

Afbellen bij wedstrijdleider Cok Ippel 06-22577267 (mobiel)

De tweede ronde
Hillegom, 16 november 2012

In de A groep waren de verrassingen niet van de lucht. De grootste was wel het verlies van titelverdediger Jan Havenaar tegen Adri Schoorl. Maar vergeet ook niet de “narow escape” van Ad Reijneveld tegen Kees Scherpenisse. Ad mocht met remise zijn handen dicht knijpen. En de winst van Martin Dijkhuizen op Joop Bakker brengt met zich mee dat na de 2e ronde een drietal aan de kop gaat met een 100% score nl. Stefan , Martin en Adri en dat hadden er niet veel zo voorspeld, maar dat maakt het toernooi er wel leuker op. Martijn de Roode kwam tegen Frank Homburg niet verder dan remise en dat betekent dat zowel Martijn als Jan Havenaar die men toch gerust als titelkandidaat mogen beschouwen met een half punt voor een verschrikkelijk moeilijke taak staan. Overigens voelen de drie koplopers de hete adem in de nek van een zevental achtervolgers die op 1,5 staan, daar zitten gerenommeerde spelers bij.

In de B-groep gaan na de tweede ronde een drietal jeugdige spelers met 2 uit 2 aan de leiding. Tjerk Albregtse, Mark van der Ploeg en voor het gemak heb ik Peter Kaptein ook maar onder de jeugdigen geschaard. Deze drie versloegen resp. Ger Dekker, Piet Muller en Jaap van Aalst. Hier is de groep achtervolgers met 1,5 slechts twee nl. Sander van Delden en Gerard Draaisma die de eerste ronde elkaar met remise in evenwicht hielden. Maar liefst tien spelers hebben in B een score van 1 punt en zijn dus nog volop in de race. In de top dus maar liefst 4 Uil-spelers bij de eerste vijf.

Kijk voor de volledige uitslagen/standen verder op deze site.
Afbellen bij wedstrijdleider Cok Ippel 06-22577267 (mobiel).

De 3e ronde wordt gespeeld op vrijdagavond 23 november in cafe-rest.-bar Zomerzorg aan de Meerlaan, toegang gratis. Aanvang 20.00 uur.

De eerste ronde (van het 30e Voges Open Schaakkampioenschap)
Hillegom, vrijdag 9 november 2012Zie ook de foto's in de fotogalerij »

Het heeft er alle schijn van dat we dit jaar met de Uil-toernooien in een goede “flow” ziten. Want ga maar na, het 40e Vierkamptoernooi in juni trok ondanks concurrentie van het persoonlijk kampioenschap van de NHSB toch maar liefst 72 deelnemers. In oktober met het 26e Voges Rapid-toernooi deden we het nog eens dunnetjes over met een record aantal van 97 deelnemers en dan nu het 30e Voges Open waar we met in totaal 48 deelnemers de stijgende lijn doorzetten. We verwelkomen dit toernooi weer een aantal nieuwe spelers en ook enkelen die na enige jaren van afwezigheid weer van de partij zijn. Martijn de Roode, Hans Kors, Johan Stins, Dick van den Berg, Jan de Jong, Gerard-Jan van Wageningen, Martin Zegstroo, Gerard Koeleman in groep A en Jim Meij, in groep B; welkom!

Het toernooi begon precies op tijd en zo hoort het ook. Na de openingswoorden van voorzitter Jan Plomp en de mededelingen van hoofdarbiter Cok Ippel, die deze avond maar liefst door twee assistenten werd bijgestaan (Willem Van den Akker als stagiair en Peter Kaptein die deze avond als speler een bye had.) ging men van start.

In groep A speelden 26 spelers en hadden er twee een bye. Vooral aan de topborden werd het zeer spannend en de grote verrassing was meteen al een feit doordat Martijn de Roode, de speler met de hoogste rating en ook in het verleden al eens kampioen van dit Open toernooi, tegen Johan Stins, een speler met ruim 200 ratingpunten minder, onder druk kwam te staan en tenslotte de koning om moest leggen.. Ook op bord 12 moest hoger gerate speler Rob Veenhuijsen in Adri Schoorl zijn meerdere erkennen. De rest van de hoger gerate spelers wonnen of kwamen met de “remise-schrik” vrij, zoals Jan Havenaar tegen Hans Kors en Fred van Randen tegen Gerard-Jan van Wageningen. Laatstgenoemde heeft na ruim 20 jaar de schaakdraad weer opgepakt en deed het erg goed. Van de Uil-favorieten haalde alleen Ad Reijneveld tegen Dick van den Berg de volle winst. Frans Arp en Martin Zegstroo hadden deze ronde een bye wat betekent een halfje zonder te spelen. De titelverdediger in groep A is Jan Havenaar waar de Cok Ippel-trofee de inzet is, buiten het prijzengeld om.

In groep B, waar de Aalstech-trofee vacant is omdat Dennis Bouwmeester deze niet zal verdedigen, vielen relatief veel remises. Van de 8 borden eindigde de helft in remise waarbij de prestatie van Jim Meij tegen zijn ruim 200 punten hoger gerate tegenstander Richard Breurkes, remise bewondering afdwingt. Ook de remise van Pim Redeker tegen Rein Thierry en die van Willem Spaan tegen Piet Muller is gezien de ratings verrassend te noemen Ger Dekker, Jacob van Aalst, Tjerk Albregtse en Mark v.d.Ploeg dus trotse lijstaanvoerders. Twee Uilen in de top, Jacob en Mark maar dat mag ook wel met een deelname van maar liefst 11 Uilen van de 20 spelers. Omdat in groep A speler Piet v.d. Griendt door persoonlijke omstandigheden moest afhaken en daardoor een oneven aantal ontstond, heb ik besloten zelf te gaan meespelen in groep daardoor beide groepen even makend. Qua rating (1703 voor Cok) is dat geen bezwaar. Zie voor uitslagen/standen/partijen in beide groepen verder op deze website.

Voor de nieuwkomers: de partijen worden ingebracht door Jan Havenaar (A),en Ad Reijneveld (B) en door Richard Nigten onze webmaster op de site gezet. De indeling verandert niet meer na maandagavond 20.00 uur en wordt dinsdagmiddag of avond op de site gepubliceerd. Van elke ronde maken wij een bulletin, al of niet voorzien van commentaar, en de liefhebbers kunnen een exemplaar meenemen. Als U een bye wilt hebben of vooruitspelen maak dit dan tijdig kenbaar op het gele formulier op het prikbord of laat het vóór maandagavond 20.00 uur weten aan Cok Ippel mobiel 06-22577267. In de eerste vijf ronden kunt U eventueel twee bye’s opnemen. Echter niet meer in de laatste twee ronden, afwezigheid betekent dan in principe een 0. Bij een gedwongen bye probeer ik de betreffende speler van te voren op de hoogte te brengen zodat een vergeefse reis naar Hillegom voorkomen kan worden. Bij ziekte, hoe spijtig dat ook is, krijgt de tegenstander het volle punt.

Ik wens verder iedereen een heel goed toernooi toe.

Wedstrijdleider Cok Ippel