Veel animo voor schaaksimultaan

Op maandag 10 september was weer de jaarlijkse schaaksimultaan ter gelegenheid van de Najaarsfeesten. Er is dan een speciale groep voor de jeugd en een speciale groep dan wel groepen voor de senioren.

Om 19.00 uur begon de jeugd. Waren er vorig jaar maar 10 jeugdige schakers naar de Bestemming gekomen, nu mocht de organisatie maar liefst 23 deelnemers verwelkomen. Deze onverwacht hoge toeloop zorgde voor heel wat geschuif met tafels en stoelen, maar uiteindelijk verliep alles op rolletjes.

De Harddraverijvereniging trakteerde op een glaasje fris. En met het vooruitzicht op een gratis kaartje voor een kermisattractie, werd er lustig op los geschaakt tegen Mark van der Ploeg. Deze verkeerde in topvorm en won 22 partijen. Een score van 97,83%. Alleen Manu Escarabajal Baadenhuijsen wist een remise te scoren, door zich heel slim pat te laten zetten. Hij ging dan ook even na negen uur met de eerste prijs naar huis.

De andere twee prijzen gingen naar schakers, die weliswaar verloren, maar die het het langste hadden uitgehouden. De tweede prijs ging naar Rik van Rootselaar, de simultaangever van vorig jaar, die het een minuutje langer uithield dan Quinn Nederpelt, die de derde prijs in ontvangst mocht nemen.

Ondertussen waren de senioren om 20.00 uur begonnen. Er waren 24 deelnemers ( 1 minder dan vorig jaar ) , verdeeld over 2 groepen. De simultaangevers waren de clubkampioen Jan Havenaar en Ad Reijneveld, die zichzelf ook al menigmaal tot clubkampioen mocht laten kronen.

De twee matadoren lieten zich niet onbetuigd. Beide heren deden niet voor elkaar onder en behaalden een score van 83,33%. Een enorme verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen scoorde Jan 70,83% en Ad 57,69%. Een koninklijke revanche derhalve. Ze verloren 1 partij en speelden 2 remises. De negen andere tegenstanders mochten (moesten) een nul incasseren.

Jan verloor van Srinivas Sriramdos en Ad van Anton Warmerdam. Deze twee heren gingen er met de eerste prijs van door. De tweede prijzen gingen naar Piet Muller en Ron van der Linden, beiden met remise. De derde prijzen gingen ook naar remises, alleen waren die wat later behaald. Jan Vos werd derde in de groep van Jan en Richard Copier werd derde in de groep van Ad. Het grappige is dat laatstgenoemde vorig jaar won van Ad, maar toen net buiten de prijzen viel. Nu was een remise voldoende.

Zo rond 22.45 uur bedankte de coördinator van de Harddraverijvereniging, dhr. Cees Meijer, de simultaangevers. Het was weer gezellig en wat hem betreft is er weer volgend jaar een nieuwe simultaan. En hier kunnen de Uilen zich alleen maar bij aansluiten.