Startpagina 2020/2021

Jeugd: Afsluiting seizoen 2020/2021

Het schaakseizoen 2020-2021 zit er weer op. Omdat er vanwege corona veel avonden zijn uitgevallen, hebben we nog 6 weken door gespeeld. Deze weken hebben geen les gegeven maar speelde we 3 snel schaakwedstrijden per avond met per avond met een eerste prijs en een poedel prijs. De eerste wedstrijd hiervan telde ook mee voor de competitie.

De laatste avond was ook de prijsuitreiking van de competitie met de volgende winnaars. 1e Stef van Dam, 2e Maarten Griffioen en 3e Tim Okker. Stef mocht ook de wisselbeker meenemen.

De eerste maandag in september beginnen de lessen weer. Natuurlijk verwacht dat ze er allemaal weer zijn.

We kunnen weer samen schaken!

De coronamaatregelen zijn in een fase gekomen dat we weer fysiek op de club mogen schaken. Het bestuur wil u dan ook allen (max 30 schakers per avond) de gelegenheid geven om dat vanaf maandag 31 mei te komen doen in De Bestemming. Jeugd en senioren zijn van harte welkom.

Wij hebben in principe ook nog in de maanden juni en juli de deuren geopend. Daarbij houden we de maand juli nog even in beraad of er voldoende animo voor is (zowel Jeugd als Senioren).

Deze clubavonden zullen gespeeld worden conform het corona protocol van voor de algehele sluiting. Dus in ieder geval met aanmelden voor de senioren (waardoor vooraf een indeling mogelijk is) en met twee borden.

Daar waar mogelijk zullen we evt verdere versoepelingen volgen.

EINDEJAARSLOTERIJ - VOORJAARSLOTERIJ

Diverse schaakleden hebben al geïnformeerd hoe of wat aangaande de “ Loterij “. In het kort daarom even het onderstaande:

De geplande 200 loten zijn allemaal verkocht en de namen van de kopers zijn geregistreerd. Dus ook al heeft U de loten fysiek niet in handen, valt een prijs op zo’n lot dan krijgt U gewoon die prijs (eventueel thuisbezorgd). De nummers van de loten die telefonisch verkocht zijn, zijn door Cok Ippel per e.mail aan de kopers doorgegeven.

Wanneer is die loterij:
Door de Corona-pandemie (lockdown – avondklok) is de wereld veranderd in een “alles is anders “ show. Schaken in De Bestemming is al een tijdje niet meer aan de orde. Hopelijk kunnen we in maart weer starten maar uiteraard wil je zo’n loterij een feestelijk tintje geven en dat kan op dit moment even niet.

Maar wees niet bang, de loterij komt er en zoals boven al aangekondigd zal het wel een voorjaarsloterij worden. U krijgt tijdig bericht.

Bij deze wil ik allen die er voor gezorgd hebben dat de loten in recordtijd werden verkocht heel hartelijk bedanken.

Namens het Bestuur van Schaakclub De Uil
Cok Ippel

EN DAT IS ……. VIER

Een wat vreemde aankondiging, maar in deze Corona-tijd is niets meer vreemd.
Aan het eind van deze week ( ik schrijf dit op zondag 1 november 2020) zou het 38e (!!!) VOGES-OPEN SCHAAKTOERNOOI van start gaan ( 6 november) in Eetcafe Zomerzorg aan de Meerlaan. Maar helaas, helaas, het corona-virus heeft danig huisgehouden en aan een afgelasting viel niet te ontkomen. Was het eerst de 1,5 meter afstand die ons de das om deed, daarna kwam er ook nog eens de Horeca-sluiting bij.
In goed overleg met de sponsoren Albert Voges en Nigel Siebelt (Zomerzorg) hebben we de zaak besproken en uiteindelijk afgelast. We hopen allemaal op betere tijden. De sponsoring door Voges voor twee jaar schuift door naar 2021 en 2022.

Maar, om even terug te komen op de aanhef ! Dit is inmiddels al het vierde toernooi wat de Uil organiseert dat door het virus komt te vervallen. We praten U even bij:

  • Dinsdag 14 april 2020 ging het 34e Rapidschaaktoernooi voor Bollenstreekteams niet door (zou gehouden worden in de Voorhof te Noordwijk)
  • Vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2020 ging het 48e Vierkamptoernooi in ons eigen clubhome De Bestemming, niet door.
  • Zaterdag 3 oktober 2020 ging het 34e Voges Rapidschaaktoernooi opnieuw in De Bestemming, niet door.

En dan “last but not least “ het 38e Voges Open schaaktoernooi dat van vrijdag 6 november tot en met zondag 20 december 2020 (zeven ronden lang) zou plaats vinden in Eetcafe Zomerzorg, vond ook het corona-virus op haar pad en dus afgelast.

We houden ons hart vast voor de komende toernooien ( het NHSB –Veteranentoernooi dat twee ronden ( van de negen) heeft afgewerkt, ligt voorlopig stil. Het Kennemer Open ligt na een ronde, voorlopig stil. En dan is het afwachten wat men besluit omtrent het Tata-Steel toernooi in januari 2021.

Het zijn spannende tijden, maar gelukkig kunnen we op maandagavond (met beperkingen zoals geen bar-bediening etc.) nog steeds ons partijtje blijven spelen.

HOUDT MOED, EN STAND ! ! !

Toernooicoordinatoren Cok Ippel en Peter Kaptein.

Voorlopige notulen ALV 2020

De voorlopige notulen van de algemene ledenvergadering van 31 augustus 2020 zijn beschikbaar: notulen ALV 31 augustus 2020.

Nieuw seizoen, nieuw jasje en verplicht aanmelden!

Voor de leden die aanwezig waren op de ALV en de leden die jun mail regelmatig lezen is het al bekend:

Iedereen die op een maandag komt schaken moet zich voor zaterdag 23:59 verplicht aanmelden!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@schaakclubdeuil.nl. U kunt ook gebruik maken van de knop "AANMELDEN" links op de pagina welke, als het goed is, uw mailprogramma zal openen om een email te verzenden.

De eerste speelavond is op 7 september en per partij wordt gebruik gemaakt van 2 schaakborden zoals u op de foto rechts kunt zien.

Jeugd

In verband met corona-maatregelen zal de jeugd een kwartier eerder beginnen en eindigen. Jullie spelen dus van 18:45 tot 19:45.

Algemene Ledenvergadering 2020

Beste leden van schaakclub de Uil,

Graag nodig ik u uit voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 31 augustus 20.00 in De Bestemming.

Op de clubinformatie pagina treft u alle stukken voor deze vergadering aan.

De ALV is grotendeels ingedeeld als de eerdere ALV's. Zie de bijgaande agenda.
De regulaire punten uit de agenda zullen we zo snel als mogelijk is gaan afhandelen, we verwachten wat meer tijd nodig te hebben om de COVID-19 / Corona protocol consequenties helder te krijgen voor een ieder.

Het bestuur van de Uil wil en kan nl alleen maar aan een nieuw seizoen beginnen als alle leden zich volledig aan dat protocol willen en ook gaan houden.
Alleen dan zouden we op 7 september kunnen beginnen.

Dus lees aub (mogelijk nogmaals)

  • Het protocol van de Hillegomse Harmonie Kapel (HHK), de eigenaar van "de Bestemming"
  • Het protocol van Schaakclub de Uil, dat op basis van dat HHK protocol moest worden en is opgesteld.

Beide protocollen zijn een voorwaarde voor toestemming tot schaken in de zaal, van onze veiligheidsregio en gemeente.
Algemeen schot voor de boeg mbt de nieuwe afspraken - Het schaken zal voorlopig niet meer zijn zoals het was.

Enkele highlights uit het protocol:

  • We spelen op twee borden;
  • U zal zich voor iedere speelavond moeten aanmelden! (Niet aangemeld is niet welkom);
  • Er komen twee coronacoördinatoren per speelavond die het recht hebben om een lid - niet toe te laten danwel hem/haar te verzoeken om te vertrekken;
  • De bar is wel open maar consumpties kunnen alleen op de speelplek worden genuttigd;
  • en zo zijn er veel meer zaken die anders moeten gaan.

Bijgaand treft u ook het resultaat aan van de enquete die een poosje geleden is gehouden.
Doordat slechts een aantal van u hierop gereageerd heeft zijn die resultaten minder makkelijk te duiden.

Het bestuur vindt het belangrijk dat we als vereniging tijdens een ALV tot een goede besluitvorming kunnen komen, dus komt allen.

Gebruik aub het mailadres 'aanmelden@schaakclubdeuil.nl' om u aan te melden voor deze ALV, maar gebruik dit mailadres in dit geval óók om u af te melden als u niet kunt komen op die avond met daarbij uw keuze om al dan niet met het protocol in te stemmen; danwel met de naam van de persoon die namens u mag spreken op de ALV.

Met vriendelijke groet,
Aad Vledder
Secretaris