Startpagina 2008/2009

Schaakclub De Uil gaat weer beginnen!

Maandag 31 augustus de algemene ledenvergadering (senioren).
Maandag 7 september begint het schaken met de harddraverij simultaan in de Hoeksteen.
Maandag 14 september beginnen de clubavonden weer.

Schaken voor (ex-)jeugdschakers

In het begin van het vorige seizoen hebben we geprobeerd om iets nieuws op te zetten voor de oudere jeugdschakers. Dit is niet van de grond gekomen door te weinig animo dus proberen we dit seizoen iets anders. De opzet is om je gelegenheid te bieden één keer per maand te schaken met leeftijdgenoten. Lees verder »

Voges Rapid Toernooi 2009

Het schaakseizoen is nog maar net begonnen en de inschrijving van het eerste toernooi staat alweer voor de deur. Zaterdag 10 oktober zal in de Hoeksteen te Hillegom onder auspiciën van Schaakvereniging De Uil het jaarlijkse Rapid-schaaktoernooi plaatsvinden. Dit jaar wederom onder de vlag van de sponsor Voges. Lees de volledige aankondiging om zo snel mogelijk in te schrijven en kans te maken op de fraaie geldprijzen.

Voges LogoVoges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2009

Tevens is het mogelijk om ook direct in te schrijven voor het tweede toernooi van het jaar: Het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom. Dit jaar wordt er wederom in twee groepen gestreden om mooie geldprijzen. Bovendien mag de winnaar van groep A zich Open Schaakkampioen van Hillegom 2009 noemen. Lees de volledige aankondiging voor alle details.

Basisschooltoernooi 2009

Na het succes van het schoolschaak toernooi 2008 in de Hoftuin met een levende uilenshow, werd er besloten om in 2009 door te gaan met dit toernooi. De Hoftuin was na enig denk- en rekenwerk geen optie meer, de hoeksteen, waar de schaakclub De Uil op maandag avond hun clubavond heeft, werd als nieuwe locatie gevonden. Zaterdag 16 mei werd als datum gekozen en alle scholen werden aangeschreven. De eerste reacties zagen er veelbelovend uit en alles werd opgestart. Lees verder »

Zomer  Snelschaken in de Hoeksteen

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is geweest, zullen we ook in 2009 weer op de mandagen 6, 13, 20 en 27 juli gaan snelschaken in de Hoeksteen. Voor deelname aan deze avond zal een klein bedrag voor de zaalhuur worden gevraagd en worden de consumpties voor een redelijke prijs aan u in rekening gebracht. De avonden worden georganiseerd door PIET MULLER en JAN PLOMP. Zegt het voort en komt allen.

Veel schaakplezier ook in de maand juli.
Groeten Piet en Jan

Rapid-schaakkampioenschap v.d. Bollenstreek 2009

Titels in 4 poules  keurig verdeeld over 4 verschillende verenigingen!!

Dinsdag 14 april 2009 was de jubilerende schaakvereniging Katwijk (75 jaar) in het prachtige zalencomplex “Tripodia” te Katwijk onze gastheer voor een slordige 100 schakers uit de bollen-  en duinstreek.
In 4 poules van elk 4 teams (elk team bestond uit 6 spelers) bestreden zij elkaar om in het bezit te komen van al jaren meegaande bekers. Behalve in poule A want daar was het vorig jaar Oegstgeest 1 gelukt om 5 keer in totaal de Radio Modern beker te winnen en dus werd het kostbare kleinood hun eigendom. Gelukkig hadden zij toegezegd een nieuwe beker beschikbaar te zullen stellen dus op dat gebied geen probleem. Lees verder »

26e Open Jeugdkampioenschap Schaken van Hillegom

Nog vóór de grote schoolvakanties beginnen organiseert Schaakclub 'De Uil', ter afsluiting van het seizoen, op zaterdag 13 juni 2009 voor de 26e keer het Open Jeugdkampioenschap van Hillegom. Net als in vorige jaren wordt er (afhankelijk van de aanmeldingen) gespeeld in 3 leeftijdsgroepen. Per groep zijn er fraaie bekers te winnen. Lees voor meer informatie en hoe je je kan inschrijven de volledige aankondiging.

37e Vierkamptoernooi

Het is bijna weer zover: Het Vierkamptoernooi van Schaakvereniging De Uil. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni zullen vele schaakliefhebbers in groepen van 4 spelers op sportieve wijze de degens kruisen in De Hoeksteen. Er wordt ingedeeld op sterkte (rating). Bovendien is er voor de winnaars van elke groep buiten de te winnen prijzen (in natura) een fraaie wisselbeker beschikbaar. Lees de volledige aankondiging voor alle details.

Heerlijk, Helder, Bier

Het bier smaakte heerlijk na de remise tegen Helder. Mark Helder. Zijn partijen zijn als schilderijen. Zijn zetten klinken als muziek in de oren.
Brood en spelen in Koedijk waar gezamenlijk de laatste ronde van de promotieklasse NHSB werd gespeeld. De eerste zetten bij de koffie lijken nog onschuldig, maar maak uw borst nat als Mark zijn eerste biertje heeft genomen. Reden te meer om na een zet of twintig dankbaar op het remise aanbod in te gaan. Lees verder »

Bekerverlies de Uil 1 na degelijk winst

Maandag 20 april hebben we een aantal traantjes moeten wegpinken bij de kwartfinaleconfrontattie voor de Beker tegen Santpoort. Vier om precies te zijn, want we verloren met 0 - 4. Jerry was de enige die aan de winst heeft mogen ruiken. Dick en Jan niet bepaald was mijn indruk en daarmee was het pleit beslecht. Grootmeester Peelen wachtte tot de laatste minuut om Ad defintief te vellen, na in het middenspel een half uur na te denken over de zet e4. Lees verder »

De Uil 2 degradeert ondanks grote overwinning.

In de slotronde van de NHSB competitie boekte het 2e achttal een overtuigende overwinning op mededegradatiekandidaat Hoofddorp 1. Door overwinningen van Wally Visser, Henk Kramer, Peter van Bakel en Gerie Opgenhaffen liepen we uit naar een 4–0 voorsprong, waarna Jaap van Aalst met een remise de overwinning veilig stelde. Lees verder »

Wat ging er dit seizoen mis met het 2e?

Vooral de eerste 2 rondes van alles. Beide wedstrijden moest het 2e aantreden met 2 invallers. In beide gevallen invallers met een rating van rond de 1500, niets ten nadele van deze spelers, ze speelden voor wat ze waard waren, maar als er een algemeen invaller (Rob Warmerdam) is met een rating boven de 1800 en bovendien in het 3e 5 spelen met een rating van 1700+ is dit niet te verkopen. Lees verder »

Thuisvoordeel Waagtoren 2 te veel voor De Uil 1

Thuisspelen is een groot voordeel zo u weet. Bij voetballen, maar ook bij schaken. Nu speelt de Uil altijd uit tegen Alkmaar. Of het nu VVV, Lange Rokade of de Waagtoren mag heten de Hillegommers moeten naar Alkmaar. Weliswaar is het prettig toeven in de Kaasstad en zeker ook deze zaterdagmiddag in het Gulden Vlies, maar op schaakgebied vochten wij weer een ongelijke strijd. Lees verder »

De Uil 4 ook langs het Haarlemse HWP 9 (7-1)

Op maandag 2 maart jl. werd er weer een schaak competitiewedstrijd gespeeld in groep 4E van de Noord Hollandse Schaakbond. De tegenstanders waren al vroeg aanwezig en na de nodige plichtplegingen (telefoon uit, 36 zetten in anderhalf uur) kwamen de eerste zetten op het bord. Steeds warmer werd het in het zaaltje en na goed twee uur spelen werden de eerste contouren zichtbaar; en jawel hoor Anton Warmerdam (bord 3) won, Anton v. Pijpen (bord 7) won ook zijn partij; spoedig gevolgd door twee remise uitslagen: Peter de Haas (bord 2) en Andre Beijk (bord 5). Lees verder »

De Uil 1 naar monsterscore

Het vlaggenschip van schaakclub de Uil heeft tegen Kijk Uit uit IJmuiden, de bekerwinnaar van Noord-Holland in 2008 en kampioen in 2000, een eclatante overwinning behaald van maar liefst 7,5 - 0,5. De toeschouwers stonden op de banken en even leek zelfs een acht - nul in het verschiet, maar uiteindelijk moest Jan Vreeburg in remise berusten. Het mocht de pret niet drukken, want het liep deze memorabele middag van een leien dakje voor de Uilen. Lees verder »

De Uil naar kwartfinale Beker

De Uil heeft op overtuigende wijze de kwartfinale van de NHSB Beker bereikt. Het werd 1-3 in het iets te ver weg gelegen Anna Pauwlowna, waar gelukkig een drietal punten opgeraapt konden worden. De borden 2 en 3 Jan Havenaar en Fred van Randen deden hun plicht en dat betekende gelijk de overwinning van het team, want bij gelijk eindigen vervalt het laatste bord! Edwin Heemskerk won met zijn specialiteit: het pionneneindspel, zodat wij verder het zwijgen kunnen doen over het spel van de chauffeur en teamleider. Zijn kwaliteiten lagen deze dag op een ander vlak.

Kleine nederlaag de Uil 1 tegen Heerhugowaard

De Uil is weer een jaartje ouder geworden en een nederlaag rijker. 76 jaar inmiddels, maar dat gaat het beestje niet in de koude kleren zitten. Tegen de trotse debutant Heerhugowaard werd het 7 februari 3,5 - 4,5 in de min. De tussenstand was 1-1. Twee vooruitgespeelde partijen van Jan Havenaar en Edwin Heemskerk leverden niet meer dan 2 remises op. Daar had meer in gezeten, om het licht eufemistisch uit te drukken. Lees verder » De Uil Zaalvoetbalteam

Nieuw shirt voetbal Uilen

De schaakvereniging heeft ook een eigen zaalvoetbalteam, welke onder leiding van team-captain Ad Reijneveld op recreatieve basis regelmatig een partijtje speelt. Trots tonen zij hier het nieuwe teamshirt waarin gespeeld wordt. Alle "sportieve" Uilen zijn van harte welkom om eens een partijtje mee te spelen. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Schaakclub de Uil presteert in Wijk aan Zee

Traditiegetrouw was er weer een redelijke afvaardiging van Schaakclub De Uil bij het weekendtoernooi van het Cortus Chess Tournament, het vroegere Hoogoventoernooi. Aad Vledder was de succesvolste Hillegommer met een eerste plaats in zijn groep, terwijl alle Jannen (Plomp, Vreeburg en van den Bergh) een 2e plaats behaalden evenals Piet Muller.

In de onderlinge competitie van De Uil waren er geen echte verrassingen, waardoor de favorieten voor de titel nu de eerste 4 plaatsen bezetten in de volgorde Jan Havenaar, Ad Reijneveld, Dick Roosa en Fred van Randen.

Uil bekert verder.

De Beker betekende voor de Uil als Zuid-Hollandse vereniging steevast een verbanning naar de uithoeken van Noord-Holland. Aartswoud best gezellig, maar je kwam van een koude kermis thuis. Deze keer mochten wij ons gelukkig prijzen onze oude vrienden van Heemstede in Hillegom te mogen verwelkomen.
Opnieuw was de eerste consumptie voor de tegenstander, maar weldra scoorde Jan Havenaar de gelijkmaker. Jerry Beij bracht ons op voorsprong, maar als Anne Brandsma aan bord 1 zou winnen dan zou Heemstede doorgaan, omdat het laatste bord vervalt. Zo ver is het niet gekomen, omdat de vlag van Anne als eerste viel en Ad Reijneveld een biertje kon bestellen (3-1).

De Open Lijn no3 en Nieuwsbrief voor de jeugd

De nieuwste editie van De Open Lijn kunt u wederom vinden op de website. Dit is alweer de derde editie van dit schaakseizoen en de eerste in 2009.
Ook de nieuwste editie van de Nieuwsbrief voor de Jeugd kunt u vinden op de website. Ook dit is de derde editie van dit schaakseizoen en de eerste in 2009.

Peter Pijpers snelschaakkampioen

Schaakclub De Uil heeft het kalenderjaar 2008 weer afgesloten met haar traditionele snelschaaktoernooi om het clubkampioenschap. 44 deelnemers begonnen aan de voorrondes, waarin plaatsing kon worden bewerkstelligd voor de finalegroepen met 6 spelers. Vooraf waren er 2 topfavorieten, Peter Pijpers en Jerry Bey, terwijl er nog een stuk of 12 outsiders een meer of minder serieuze kans op de titel hadden. Lees verder »

Degradatiegevaar voor De Uil 2

Hoewel het vooraf niet al te moeilijk leek voor de Hillegommers, gezien het gemiddelde verschil in rating tussen de Hillegommers en de spelers van Assendelft 1, liep het ook deze keer voor de Uilen niet naar wens. Remises van Claudia Grannetia en Peter van Bakel zorgden nog voor een 1-1 tussenstand, maar toen Jaap van Aalst de fout inging tegen de Assendelftse invaller en ook Wally Visser verloor begon het er zorgwekkend uit te zien. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Martijn de Roode wint Hillegom Open

Martijn de Roode is de verrassende winnaar geworden van het Voges Hillegoms Open Schaakkampioenschap. Door in de slotronde te winnen van Jan Vreeburg verzekerde de inwoner van Velserbroek zich met een score van 5,5 uit 7 van de eerste plaats. Aan kop kreeg hij nog wel gezelschap van Eduard Leinwand, die met zwart de sterke Peter Poncin wist te verslaan, maar op weerstandspunten was de titel voor Martijn. Lees verder »

De Uil 1 dicht bij stunt.

De nog ongeslagen koploper Santpoort is het vuur na aan de schenen gelegd door de Uil1. Werden de vorige wedstrijden nog soepeltjes door de Santpoorters met 7-1 gewonnen, nu keek de gedoodverfde kampioen vrijwel de hele middag tegen een achterstand aan. Dick Roosa had al gewonnen voor we goed en wel begonnen waren en Jan Vreeburg en Jan Havenaar voegden daar 2 degelijke remises aan toe. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Jan Havenaar verspeelt koppositie

Door een nederlaag tegen Martijn de Roode van de schaakclub Santpoort heeft Jan Havenaar zijn koppositie in het Voges Hillegoms Open Schaakkampioenschap verspeeld.
Martijn kwam hierdoor aan de leiding en kreeg gezelschap van Eduard Leinwand, die van Rob Veenhuysen won. Lees verder »

KGU3 (Klassieke geschiedenis van De Uil 3)

“Beter laat dan nooit” met deze gedachte rondspokend in mijn hoofd begon ik aan dit verslag. Sinds september ben ik begonnen aan de studie geschiedenis op de universiteit Leiden. De mensen die denken dat het studentenleven alleen maar bestaat uit zuipen, zuipen… en zuipen hebben ongelijk. Niet dat ik elke bladzijde op mijn vingers natel, maar ik denk dat ik per week toch wel minstens driehonderd bladzijden geschiedenis moet lezen. Toegeven: het is veel meer dan op school, maar het is wel leuk en interessant. Lees verder »

De Uil-4 bindt ook De Vennep-3 aan de zegekar.

Het is al kwart voor negen als de tegenstander van Anton Warmerdam, aan bord 1, binnenkomt. Hij was tijdloos. Ondertussen gebeurt er al het een en ander want Andre Beijk aan bord 7 wint al na 11 zetten! De partij laat ik, als oefening voor iedereen, even zien. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Nederlaag Claudia Grannetia

In de 5e ronde van het Voges Hillegom Open Schaakkampioenschap liep de topfavoriete in de B-groep, Claudia Grannetia, tegen haar eerste nederlaag. Frank Homburg was hiervoor verantwoordelijk en kwam door deze overwinning naast Claudia aan kop van de ranglijst. Lees verder »

De Uil 3 houdt huis.

Maandag 1 december heeft het derde team van de Uil er geen gras over laten groeien. Kennemer Combinatie 11, in feite was het Heemstede, werd op een 7-1 nederlaag getracteerd. Onder het motto "de eerste consumptie is voor de gasten" kwam Heemstede nog wel met 0-1 voor, maar daarna was het enkel het jeugdige de Uil 3 -gehuld in fraaie shirts- dat de klok sloeg. Lees verder »

De Uil 1 overtuigend tegen Het Witte Paard

De Uil 1 heeft zaterdag 22 november een overtuigende overwinning behaalt tegen het Witte Paard uit Haarlem. Ondanks opnieuw een nederlaag van kopman Ad Reijneveld lieten de overige Uilen zich van hun beste kant zien. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Jan Havenaar alleen aan de leiding

Na de 3e ronde van het Voges Hillegom Open Schaakkampioenschap staat Jan Havenaar alleen aan de leiding in groep A. Jan laat het hele seizoen al blijken in topvorm te zijn, getuige zijn hoge klassering in Guersney en zijn 100% score op de club en in de bondscompetitie. Dit werd Eduard Leinwand het slachtofffer. Overigens ook de volgende dag in de wedstrijd De Uil 1 tegen HWP2 won Jan weer van Eduard. Lees verder »

De Uil 3 struikelt in Santpoort

Na de degelijke winst op Aalsmeer (5-3, punten Ronald, Nico en Pim) kwamen we in Santpoort een viertal nog jongere tegenstanders tegen. Dit feit heeft ons, omdanks de fraaie shirts die Sander had meegenomen, de das omgedaan. We verloren nu met 5-3, waar een 4-4 gelijkspel voor het grijpen leek. Lees verder »

De Uil-4 tackelt Aalsmeer-3

De externe competitie voor het vierde team begon eindelijk op maandag de zeventiende tegen het derde team van S.C. Aalsmeer. Na de gebruikelijke openingswoorden begonnen onze jongens opgewekt aan hun partij. Na een half uur spelen vlogen aan bord 5 (Anton van Pijpen) en aan bord 6 (Jan Plomp), de dames van het bord. Bijna tegelijkertijd zag ik aan bord 8 dat Kick van Rooyen een geweldig offensief opbouwde. Zijn tegenstander moest op zijn zesde zet al de juiste voortzetting kiezen, anders was hij onder de voet gelopen. Gelukkig deed zijn tegenstander de juiste zetten en werd het alsnog een partij met aanvallende kansen voor zowel wit als voor zwart. Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

Eduard Leinwand verrassende koploper na tweede ronde

Na 2 rondes is Eduard Leinwand de enige speler in de A-groep van het Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom met een score van 100%, nadat zijn tegenstander (Peter Pijpers) teveel risico nam en verloor. Lees verder »

Nederlaag De Uil 2

Door verblijf van Henk Kramer in Zuid Afrika en het op het laatste ogenblik afhaken van Dick Roosa wegens ziekte van zijn kind, kwam De Uil 2 in Beverwijk aan de borden met een invaller uit De Uil 4 (om ongetwijfeld allerlei legale redenen was er niemand van het 3e beschikbaar) en een man minder! Lees verder »

Voges Open Schaakkampioenschap van Hillegom 2008

De eerste ronde

De kop is er af, het 26e Open Schaakkampioenschap van Hillegom ("VOGES OPEN") is weer van start gegaan. Ondanks het feit dat we er toch vrij veel aandacht aan besteed hebben, is het aantal deelnemers teruggelopen tot 19 in de A-groep en 20 in de B-groep. Dat is 9 minder dan vorig jaar en of dat nu komt doordat het dit jaar voor het eerst een “niet roken”-toernooi is geworden is moeilijk te peilen. Lees verder »

De Uil 1 pootje gelicht bij Kennemer Combinatie 4

Het was een gezellig gebeuren deze zaterdag de eerste november in Bloemendaal. Maar liefst 4 schaakmatches van de Kennemer Combinatie werden tegelijk gespeeld in Cafe Vreeburg. Vele oude bekenden mochten wij hier begroeten, waaronder die van het Spaarne, dat was vermomd als Kennemer Combinatie 4 aangevuld met topspelers van Bloemendaal. Lees verder »

Uilen in Guernsey (1)

De reis begon voorspoedig op zaterdag met zonnig weer. Het appartement waar we verbleven had wireless internet, dus had ik mijn laptop meegenomen om onze partijen vast te leggen en de toernooi indeling te kunnen bekijken. Op grond van de spelerslijst hadden we al berekend dat Sjaak Kamps waarschijnlijk tegen Robert Bellin zou spelen. Een speler waar de anderen, Cok Ippel, Ad Reijneveld en Jan Havenaar, al eens remise tegen behaald hadden. Lees verder »

Uilen in Guernsey (2)

Elke dag zouden we beginnen met een wandeling. Dat in tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin uitslapen de belangrijkste ochtendbezigheid was. Dus om 8 uur in trainingspak en loopschoenen en dan een uur lopen. Waar het zaterdag en zondag nog prachtig weer was, bleek het maandag bewolkt en miezerig te zijn. Voordeel was natuurlijk dat je nog wat van de omgeving zag en je de rest van de ochtend rustig kon ontbijten en de partij voorbereiden. Lees verder »

Uilen in Guernsey (3)

De vierde ronde bracht ons wat minder sterke tegenstanders, althans, dat dachten we. Jan kwam niet verder dan remise tegen Tim Spanton, terwijl Ad een goed voorbereide Rolf Dijksterhuis te bestrijden kreeg en ook hij moest in remise berusten. Cok speelde met wit een Franse partij tegen Paardekam. Natuurlijk kon hij het offeren niet laten. Hij kreeg ook wel wat spel daarvoor, maar kwam uiteindelijk materiaal te kort om te scoren. Sjaak had zich verdiept in de Pirc opening, maar kreeg tegen de sterke Heppel toch geen lekkere stelling en verloor. Lees verder »

Uilen in Guernsey (slot)

Misschien ontbreekt bij mijn reisgenoten enig gevoel voor cultuur en geschiedenis van Guernsey, waardoor de tour van Annette Henry moest worden afgezegd. Maar wellicht is de Engelse taal toch een obstakel, want Annette brengt haar boeiende verhalen met een waterval van woorden. Het kwam achteraf ook wel een beetje uit, want de tour begon om 7 uur in Castle Cornet en met het huidige speeltempo plus de reistijd per bus zouden we dat toch niet redden. Maar wie eens een paar dagen naar Guernsey gaat en een beetje vertouwd is met de Engelse taal raad ik de tour zeker aan. Lees verder »

Voges Rapid Toernooi

Zaterdag 11 oktober vond in de Hoeksteen te Hillegom onder auspiciën van Schaakvereniging De Uil het jaarlijkse Rapid-schaaktoernooi plaats. Dit jaar onder de vlag van de nieuwe sponsor Voges. Een nieuwe naam moet altijd even wennen en bovendien was op 11 oktober de keuze voor diverse toernooien in “den lande” erg groot. Toch waren er nog 44 schakers naar Hillegom gekomen om elkaar in 2 groepen te bekampen. Het weer was erg goed waardoor de geringere opkomst misschien valt te verklaren. Lees verder »

Nieuw Seizoen

De zomervakantie is weer voorbij en we zijn weer voorzichtig begonnen met een nieuw schaakseizoen. Voor schaakclub De Uil een speciaal seizoen, want de interne competitie heeft afscheid genomen van het vertrouwde groepensysteem. Met ingang van seizoen 2008/2009 wordt het keizersysteem gehanteerd voor de interne competitie. Meer informatie over dit nieuwe systeem en de variant die bij De Uil gehanteerd wordt zal binnenkort verschijnen op de site. Inmiddels zijn we 'al' weer twee weken in het nieuwe seizoen. De eerste schaakavond was de eerste interne competitie avond gespeeld volgens het keizersysteem. De uitslagen van de eerste ronde kunnen teruggevonden worden onder menu item "Interne Competitie". Op de tweede schaakavond stond in het teken van het jaarlijkse simultaantoernooi ter gelegenheid van de najaarsfeesten in Hillegom. Voor het eerst dit jaar is dit toernooi gehouden in de Hoeksteen. Hoewel de opkomst iets lager leek als voorgaande jaren was het weer een gezellige avond. Zowel de jeugd als de senioren hard werd gevochten om de simultaangever te verslaan of op ze minst zo lang mogelijk te overleven.

Nieuwe Website

De frequente bezoeker zal het al gemerkt hebben: De website van schaakclub De Uil is "vernieuwd". De afgelopen jaren heeft Sander den Haan vele uren gestoken in het opzetten en bijhouden van de website. Sander vond het tijd om het stokje over te geven aan iemand anders. Uiteindelijk zijn Richard Nigten en Piet Muller de personen geworden die de nieuwe website gaan beheren. Wisseling van de wacht heeft een aantal gevolgen: De oude website draaide onder het persoonlijke account van Sander. De afhankelijkheid van een persoonlijk account is voor de website geen ideale situatie en ook niet meer van deze tijd. Besloten is dan ook om de domeinnaam 'schaakclubdeuil.nl' te registreren voor de nieuwe website en e-mail addressen. De nieuwe website maakt gebruik van een gratis software: Drupal. Deze software maakt het mogelijk om de website dynamischer te maken en inhoud door meerdere personen te laten schrijven. De bedoeling is dan ook dat in de toekomst verschillende onderdelen van de site door verschillende personen wordt bijgehouden. Of dit ook gaat lukken zullen we waarschijnlijk volgend jaar pas weten. De nieuwe software heeft ook tot gevolg dat we met een nieuwe lege website beginnen. Hoe snel de site weer de volledigheid van de oude site bezit is afhankelijk van de snelheid waarmee we de nieuwe software onder de knie krijg. We doen ons best om in ieder geval de interne & externe competities voor zowel senioren als junioren up to date te houden. Tot slot wil ik iedereen (zowel Uilen als niet Uilen) die op/aanmerkingen en/of suggesties hebben voor de site deze aan ons te melden zodat we samen aan de kwaliteit van de site kunnen werken.